:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/k9A4yqYfGdNsa3rRKdHF/60ba85d7be9584fdc4413881abfb3f.png)
Forrás: Mizina via iStockPhotos
Mézeskalács mousse málnával
A málnás mézeskalács mousse egy kivételes desszert, amely mindig jól jön a vendégeimnek, különösen karácsonykor. Egyedülálló aromás ízével és az édesség, a frissesség és a fűszeresség tökéletes egyensúlyával nyűgöz le. És ami a legjobb, hogy gyerekjáték elkészíteni! A csokoládéhabot málnával és fűszeres mézeskalácsmorzsával kombinálom.
Hozzávalók
- 2 evőkanál narancslé
- 1 evőkanál mézeskalácspor
- 200 g étcsokoládé
- 3 Tojás
- 1 Pinch só
- 3 evőkanál cukor
- 200 ml tejszínhab
- Mézeskalács morzsa (arányosan a díszítéshez)
- 150 gr friss málna
Eljárás
A málnás mézeskalács mousse elkészítéséhez először melegítsük fel a narancslevet a mézeskalács fűszerrel egy serpenyőben. Vágjuk durvára az étcsokoládét, és adjuk a narancsléhez. Alacsony hőfokon, állandóan kevergetve olvasztjuk fel. Ez a lépés azért fontos, hogy a mousse ne legyen csomós. Vegyük le a serpenyőt a tűzről, amikor a csokoládé megolvadt, és hagyjuk kihűlni.
Válassza szét a tojásokat. Tegyük a tojásfehérjét egy tiszta, zsírmentes tálba, adjunk hozzá egy csipet sót, és verjük kemény habbá. Fontos, hogy a tál és a habverő valóban tiszta legyen, különben a tojásfehérje nem fog megdermedni.
Egy másik tálban adjuk hozzá a cukrot, és verjük habosra a tojássárgáját. Javaslom, hogy ehhez használjunk kézi mixert, hogy szép habos tojássárgájás habot kapjunk.
A tejszínt verjük kemény habbá. Itt vigyázzunk, mert a tejszín gyorsan vajjá válhat, ha túl sokáig verjük.
Most keverje a kihűlt csokoládékeveréket a tojássárgájához. Ezután óvatosan forgassuk bele a tejszínt. Végül óvatosan forgassa bele a tojásfehérjét, hogy a mousse légies maradjon.
Öntse a mousse-t desszertes tálkákba, és hagyja a hűtőben legalább 4 órán át, de lehetőleg egy éjszakán át dermedni. Tálalás előtt friss málnával és mézeskalácsmorzsával díszítjük.