HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: NickyPe

Mézeskalács recept

Ez a mézeskalács recept egyenesen a családomtól származik, és kiállta az idők próbáját. Az évek során újra és újra elkészítettem, néhány apró változtatással, hogy a legjobb ízt hozzam ki belőle. Az édes és a fűszeres tökéletes egyensúlya teszi a mézeskalácsot a gyerekek és a felnőttek kedvencévé. Próbálja ki, és meg fogja érteni, mire gondolok.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
24
  • 350 g liszt Hozzáadott
  • 1 Teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
  • 12 Teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
  • 2 Teáskanál őrölt gyömbér Hozzáadott
  • 2 Teáskanál Fahéj Hozzáadott
  • 12 Teáskanál Szegfűszegpor Hozzáadott
  • 12 Teáskanál őrölt szerecsendió Hozzáadott
  • 170 g cukor Hozzáadott
  • 170 g Cukorrépaszirup Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 115 g vaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

80 perc.
1. Lépés

A mézeskalács sütéséhez keverje össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a gyömbért, a fahéjat, a szegfűszeget és a szerecsendiót egy nagy tálban. Ezen a ponton javaslom, hogy jó minőségű fűszereket használjunk, mivel ezek íze intenzívebb, és gazdagabb ízt adnak a mézeskalácsnak.

2. Lépés

Egy külön tálban verjük össze a cukrot, a cukorrépaszirupot, a tojást és a vajat. Itt érdemes nagyon alaposan keverni, amíg a keverék habos és világos színű nem lesz. Így a mézeskalács jobb állagú lesz.

3. Lépés

Fokozatosan adjuk hozzá a száraz hozzávalókat a nedves keverékhez, amíg szilárd tésztát nem kapunk. Ne siessen, és csak annyi lisztet adjon hozzá, hogy a tészta már ne legyen ragacsos, nehogy a mézeskalács túl száraz legyen.

4. Lépés

Fedjük le a tésztát, és hagyjuk pihenni a hűtőben legalább 30 percig. A hűtés megkönnyíti a tészta későbbi kinyújtását, és lehetővé teszi, hogy a fűszerek megfelelően kifejlődjenek.

5. Lépés

Melegítse elő a sütőt 180 fokra. Lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát, és vágjuk ki a mézeskalácsformákat. Itt a képzelet a kulcs - használhat hagyományos formákat, például szíveket és csillagokat, vagy lehet kreatív állatokkal, karácsonyi figurákkal stb.

6. Lépés

Süssük a mézeskalácsot a középső polcon kb. 10-12 percig, vagy amíg aranybarna és szilárd lesz. Kihűlés után kissé megkeményedik, ezért azt javaslom, hogy ne hagyjuk túl sokáig a sütőben. Választhatóan díszítsük a mézeskalácsokat cukormázzal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új