HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: PublicDomainPictures

Mézeskalács

Hogy az ünnep igazán meghitt és személyes legyen, senkinek sem kell hiányolnia az otthon készített mézeskalácsot az ünnepi asztalról. Az elmúlt években többször is készítettem már ezt a receptet, és mindig nagy sikere volt.

HIRDETŐ
Mikor állj neki a sütésnek? Tervezze meg a legjobb karácsonyi recepteket

A recept ebben a cikkben található

Mikor állj neki a sütésnek? Tervezze meg a legjobb karácsonyi recepteket

Hozzávalók

adagok száma
20
  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 200 g Méz Hozzáadott
  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 1 teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
  • 1 Csomag mézeskalács fűszerkeverék Hozzáadott
  • 2 dl tej Hozzáadott
  • Csokoládé, porcukor vagy akár marcipán a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Mérjük ki az összes hozzávalót. Hasznos tanács: a lisztet szitáljuk át, hogy a mézeskalácsunk levegősebb legyen!

2. Lépés

A mézet, cukrot és a vajat tegyük egy tálba, majd olvasszuk össze kis lángon, folyamatos kevergetés mellett.

3. Lépés

Amikor az összeolvasztott hozzávalók kellően összeértek, adjuk hozzá a tojást, a mézeskalács fűszerkeveréket és a szódabikarbónát. Ezután jöhet a liszt, kezdetben csak egy kis adagot adjunk hozzá, hogy könnyen el tudjuk dolgozni a masszát.

4. Lépés

Amikor a tészta kellően összeállt, tegyük hűtőbe legalább fél órára. Hagyjuk megpihenni a tésztát, könnyebben tudjuk majd formázni!

5. Lépés

A tésztából formázzunk kiszaggatott formájú, vagy hagyományos mézeskalács figurákat, majd előmelegített 180 Celsius fokos sütőben süssük 10-12 percig.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új