HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: PublicDomainPictures

Mézeskalács

Hogy az ünnep igazán meghitt és személyes legyen, senkinek sem kell hiányolnia az otthon készített mézeskalácsot az ünnepi asztalról. Az elmúlt években többször is készítettem már ezt a receptet, és mindig nagy sikere volt.

HIRDETŐ
Mikor állj neki a sütésnek? Tervezze meg a legjobb karácsonyi recepteket

A recept ebben a cikkben található

Mikor állj neki a sütésnek? Tervezze meg a legjobb karácsonyi recepteket

Hozzávalók

adagok száma
20
  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 200 g Méz Hozzáadott
  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 1 teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
  • 1 Csomag mézeskalács fűszerkeverék Hozzáadott
  • 2 dl tej Hozzáadott
  • Csokoládé, porcukor vagy akár marcipán a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Mérjük ki az összes hozzávalót. Hasznos tanács: a lisztet szitáljuk át, hogy a mézeskalácsunk levegősebb legyen!

2. Lépés

A mézet, cukrot és a vajat tegyük egy tálba, majd olvasszuk össze kis lángon, folyamatos kevergetés mellett.

3. Lépés

Amikor az összeolvasztott hozzávalók kellően összeértek, adjuk hozzá a tojást, a mézeskalács fűszerkeveréket és a szódabikarbónát. Ezután jöhet a liszt, kezdetben csak egy kis adagot adjunk hozzá, hogy könnyen el tudjuk dolgozni a masszát.

4. Lépés

Amikor a tészta kellően összeállt, tegyük hűtőbe legalább fél órára. Hagyjuk megpihenni a tésztát, könnyebben tudjuk majd formázni!

5. Lépés

A tésztából formázzunk kiszaggatott formájú, vagy hagyományos mézeskalács figurákat, majd előmelegített 180 Celsius fokos sütőben süssük 10-12 percig.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Ebéd

2585 receptek

Sütemények

829 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek