HIRDETŐ
Forrás: Youtube
Minestone, az olasz zöldségleves
Töménytelen zöldség és parmezán mennyiség.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1 Fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ks sárgarépa
- 1 ks fehérrépa
- 10 dkg borsó
- 10 dkg konzerv fehérbab
- 3 ks szárzeller
- 1 ks póréhagyma
- 1⁄4 Fej kelkáposzta
- 1⁄4 Fej brokkoli
- 1⁄4 Fej karfiol
- 1 csokor Petrezselyem
- 2 Maroknyi nagy koktélparadicsom félbevágva
- 1 csokor bazsalikom
- só
- bors
- olívaolaj
- 1 tk szárított bazsalikom
- 1 tk szárított oregánó
- 1 tk szárított majoránna
- 1 l alaplé
- parmezán
HIRDETŐ
Eljárás
45 perc.
1. Lépés
A kockára vágott vöröshagymát és fokhagymát egy kevés olívaolajon üvegesre pároljuk, majd megpörgetjük rajta a répákat, az angolzellert és póréhagymát. Egy nagy csokor bazsalikomot és petrezselymet durvára vágunk és hozzáadjuk a zöldséges alapunkhoz a koktélparadicsomokkal együtt.
2. Lépés
Felöntjük alaplével, sózzuk és szárított oregánóval, bazsalikommal és majorannával fűszerezzük, majd 30 percig főzzük. Ezután kerül bele a karfiol, a brokkoli, a kelkáposzta, és mikor már majdnem minden puhára főtt, akkor hozzáadjuka a konzerv fehérbabot és zöldborsót is. Öt perc főzés után tálalhatunk is, egy nagy adag parmezánnal és egy löttyintésnyi olívaolajjal.