Forrás: Pixabay: congerdesign
Minőségi Kakaós kevert süti
A sütemény kívül ropogós, belül puha, így már a látványa is csábító. A tetejét megszórhatod porcukorral vagy kakaóporral, hogy még vonzóbb legyen.
Hozzávalók
- 200 g liszt
- 1 Csomag sütőpor
- 4 evőkanál cukor
- 1 Csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 tojás
- 100 ml olaj
- 250 ml tej
Eljárás
Először a száraz hozzávalókat keverd össze egy tálban. Figyelj, hogy a sütőport és a kakaóport alaposan elkevered, mert hajlamosak csomósodni. Ezzel a módszerrel elkerülheted a csomók képződését a tésztában.
Egy másik tálban verd fel a tojásokat, add hozzá a cukrot, az olajat és a tejet. A cukorral ne spórolj, ha édes kakaós sütit szeretnél.
Az előkészített száraz hozzávalókat add hozzá a nedveshez és óvatosan, de jól keverd össze. Ne dolgozd túl a tésztát, csak annyira keverd, amíg össze nem áll. A végeredmény levegősebb lesz.
A kész tésztát öntsd egy kivajazott, kilisztezett tepsibe. Én mindig szilikonos formát használok, mert tapasztalatból tudom, hogy így a legkönnyebb kivenni a süteményt.
Előmelegített, közepes hőfokú (180 fok) sütőben süsd kb. 20-25 percig. Az időt a sütődtől függően lehet, hogy módosítanod kell. A tesztre legjobban egy fogvájó használata vált be, ha tiszta marad, akkor az elkészülést jelenti.