HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: congerdesign

Minőségi Kakaós kevert süti

A sütemény kívül ropogós, belül puha, így már a látványa is csábító. A tetejét megszórhatod porcukorral vagy kakaóporral, hogy még vonzóbb legyen.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 200 g liszt Hozzáadott
  • 1 Csomag sütőpor Hozzáadott
  • 4 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 2 evőkanál kakaópor Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 100 ml olaj Hozzáadott
  • 250 ml tej Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

35 perc.
1. Lépés

Először a száraz hozzávalókat keverd össze egy tálban. Figyelj, hogy a sütőport és a kakaóport alaposan elkevered, mert hajlamosak csomósodni. Ezzel a módszerrel elkerülheted a csomók képződését a tésztában.

2. Lépés

Egy másik tálban verd fel a tojásokat, add hozzá a cukrot, az olajat és a tejet. A cukorral ne spórolj, ha édes kakaós sütit szeretnél.

3. Lépés

Az előkészített száraz hozzávalókat add hozzá a nedveshez és óvatosan, de jól keverd össze. Ne dolgozd túl a tésztát, csak annyira keverd, amíg össze nem áll. A végeredmény levegősebb lesz.

4. Lépés

A kész tésztát öntsd egy kivajazott, kilisztezett tepsibe. Én mindig szilikonos formát használok, mert tapasztalatból tudom, hogy így a legkönnyebb kivenni a süteményt.

5. Lépés

Előmelegített, közepes hőfokú (180 fok) sütőben süsd kb. 20-25 percig. Az időt a sütődtől függően lehet, hogy módosítanod kell. A tesztre legjobban egy fogvájó használata vált be, ha tiszta marad, akkor az elkészülést jelenti.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új