HIRDETŐ

Forrás: freepik

Mirinda torta

Ez a torta a hétvégi reggelihez, családi eseményekhez vagy ahhoz, hogy a szeretteinkkel megosszuk, tökéletes.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 15 dkg vaj Hozzáadott
  • 25 dkg önserkentő liszt Hozzáadott
  • 1 ks tojás Hozzáadott
  • 150 ml tej Hozzáadott
  • 1 Csomag sütőpor Hozzáadott
  • 20 dkg tejcsokoládé Hozzáadott
  • 20 dkg Eper Hozzáadott
  • 10 dkg porcukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

58 perc.
1. Lépés

Egy keverőtálban olvasszuk meg a vajat, és keverjük hozzá a lisztet, a tojást, a tejet és a sütőport. Vigyázzunk, hogy ne legyen csomós. Amikor a tészta egynemű, tegyük félre. Nekem az jött be legjobban, ha a vajat lassú tűzön olvasztom meg, így egyenletesen keverhető a tésztába.

2. Lépés

A csokoládét olvasszuk meg vízgőz felett, majd keverjük hozzá az epret és a porcukrot. Az epret előtte mossuk meg és vágjuk kisebb darabokra. Én mindig először a csokoládét olvasztom meg, és csak akkor adom hozzá az epret, hogy ne legyen túl folyékony a krém.

3. Lépés

Egy sütőformát kenjünk ki vajjal, és szórjuk meg liszttel, hogy könnyen kivehető legyen a sütemény. Ezután tegyük bele a tésztát, majd a csokoládés-epres krémet.

4. Lépés

Melegítsük elő a sütőnket 170 fokra, majd süssük a Mirinda tortát 30-35 percig. Figyeljünk, hogy ne égjen meg! Amikor úgy gondolom, hogy kész, mindig beleszúrok egy fogvájót, hogy lássam, még ragad-e a tészta.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek