HIRDETŐ

Forrás: freepik

Mirinda torta

Ez a torta a hétvégi reggelihez, családi eseményekhez vagy ahhoz, hogy a szeretteinkkel megosszuk, tökéletes.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 15 dkg vaj Hozzáadott
  • 25 dkg önserkentő liszt Hozzáadott
  • 1 ks tojás Hozzáadott
  • 150 ml tej Hozzáadott
  • 1 Csomag sütőpor Hozzáadott
  • 20 dkg tejcsokoládé Hozzáadott
  • 20 dkg Eper Hozzáadott
  • 10 dkg porcukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

58 perc.
1. Lépés

Egy keverőtálban olvasszuk meg a vajat, és keverjük hozzá a lisztet, a tojást, a tejet és a sütőport. Vigyázzunk, hogy ne legyen csomós. Amikor a tészta egynemű, tegyük félre. Nekem az jött be legjobban, ha a vajat lassú tűzön olvasztom meg, így egyenletesen keverhető a tésztába.

2. Lépés

A csokoládét olvasszuk meg vízgőz felett, majd keverjük hozzá az epret és a porcukrot. Az epret előtte mossuk meg és vágjuk kisebb darabokra. Én mindig először a csokoládét olvasztom meg, és csak akkor adom hozzá az epret, hogy ne legyen túl folyékony a krém.

3. Lépés

Egy sütőformát kenjünk ki vajjal, és szórjuk meg liszttel, hogy könnyen kivehető legyen a sütemény. Ezután tegyük bele a tésztát, majd a csokoládés-epres krémet.

4. Lépés

Melegítsük elő a sütőnket 170 fokra, majd süssük a Mirinda tortát 30-35 percig. Figyeljünk, hogy ne égjen meg! Amikor úgy gondolom, hogy kész, mindig beleszúrok egy fogvájót, hogy lássam, még ragad-e a tészta.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új