Forrás: freepik
Mirinda torta
Ez a torta a hétvégi reggelihez, családi eseményekhez vagy ahhoz, hogy a szeretteinkkel megosszuk, tökéletes.
Hozzávalók
- 15 dkg vaj
- 25 dkg önserkentő liszt
- 1 ks tojás
- 150 ml tej
- 1 Csomag sütőpor
- 20 dkg tejcsokoládé
- 20 dkg Eper
- 10 dkg porcukor
Eljárás
Egy keverőtálban olvasszuk meg a vajat, és keverjük hozzá a lisztet, a tojást, a tejet és a sütőport. Vigyázzunk, hogy ne legyen csomós. Amikor a tészta egynemű, tegyük félre. Nekem az jött be legjobban, ha a vajat lassú tűzön olvasztom meg, így egyenletesen keverhető a tésztába.
A csokoládét olvasszuk meg vízgőz felett, majd keverjük hozzá az epret és a porcukrot. Az epret előtte mossuk meg és vágjuk kisebb darabokra. Én mindig először a csokoládét olvasztom meg, és csak akkor adom hozzá az epret, hogy ne legyen túl folyékony a krém.
Egy sütőformát kenjünk ki vajjal, és szórjuk meg liszttel, hogy könnyen kivehető legyen a sütemény. Ezután tegyük bele a tésztát, majd a csokoládés-epres krémet.
Melegítsük elő a sütőnket 170 fokra, majd süssük a Mirinda tortát 30-35 percig. Figyeljünk, hogy ne égjen meg! Amikor úgy gondolom, hogy kész, mindig beleszúrok egy fogvájót, hogy lássam, még ragad-e a tészta.