Miso leves
A miso leves a japán konyha egyik alapja, amelyet gyakran fogyasztanak reggelire is. Ennek a hagyományos levesnek a kulcsösszetevője a miso paszta (sojapaszta), amelyet alapléhez adnak, majd tofut és nori algát tesznek bele.
Hozzávalók
Alaplekészítése
- 1.2 l víz
- 15 g kombu (szárított tengeri hínár)
- 2 darab szárított shitake gomba
- 1 evőkanál halászlé granulátum
Leforralása
- 3 evőkanál miso paszta
- 200 g tofu
- 1 darab nori levél
- 2 Szál újhagyma
Eljárás
1. lépés: Készítsük el a leves alapját. Az alapléhez tegyük a vizet, a kombut, a shitake gombát és a halászlé granulátumot egy edénybe, majd főzzük addig, amíg forrásban nem van.
2. lépés: Amikor az alaplé elkezd forrni, vegyük ki a kombut és a shitake gombát, majd keverjünk bele 3 evőkanál miso pasztát.
3. lépés: A levest forraljuk tovább körülbelül 5 percen keresztül, majd adjuk hozzá a tofut és a norit.
4. lépés: Hagyjuk, hogy a leves pár percig főjön, majd mielőtt tálaljuk, szórjuk meg aprított újhagymával. A miso leves mindennap fogyasztható, és tökéletesen melegít a hideg téli napokon.