HIRDETŐ

Miso leves

A miso leves a japán konyha egyik alapja, amelyet gyakran fogyasztanak reggelire is. Ennek a hagyományos levesnek a kulcsösszetevője a miso paszta (sojapaszta), amelyet alapléhez adnak, majd tofut és nori algát tesznek bele.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Alaplekészítése

  • 1.2 l víz Hozzáadott
  • 15 g kombu (szárított tengeri hínár) Hozzáadott
  • 2 darab szárított shitake gomba Hozzáadott
  • 1 evőkanál halászlé granulátum Hozzáadott

Leforralása

  • 3 evőkanál miso paszta Hozzáadott
  • 200 g tofu Hozzáadott
  • 1 darab nori levél Hozzáadott
  • 2 Szál újhagyma Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

25 perc.
1. Lépés

1. lépés: Készítsük el a leves alapját. Az alapléhez tegyük a vizet, a kombut, a shitake gombát és a halászlé granulátumot egy edénybe, majd főzzük addig, amíg forrásban nem van.

2. Lépés

2. lépés: Amikor az alaplé elkezd forrni, vegyük ki a kombut és a shitake gombát, majd keverjünk bele 3 evőkanál miso pasztát.

3. Lépés

3. lépés: A levest forraljuk tovább körülbelül 5 percen keresztül, majd adjuk hozzá a tofut és a norit.

4. Lépés

4. lépés: Hagyjuk, hogy a leves pár percig főjön, majd mielőtt tálaljuk, szórjuk meg aprított újhagymával. A miso leves mindennap fogyasztható, és tökéletesen melegít a hideg téli napokon.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új