HIRDETŐ

Miso leves

A miso leves a japán konyha egyik alapja, amelyet gyakran fogyasztanak reggelire is. Ennek a hagyományos levesnek a kulcsösszetevője a miso paszta (sojapaszta), amelyet alapléhez adnak, majd tofut és nori algát tesznek bele.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Alaplekészítése

  • 1.2 l víz Hozzáadott
  • 15 g kombu (szárított tengeri hínár) Hozzáadott
  • 2 darab szárított shitake gomba Hozzáadott
  • 1 evőkanál halászlé granulátum Hozzáadott

Leforralása

  • 3 evőkanál miso paszta Hozzáadott
  • 200 g tofu Hozzáadott
  • 1 darab nori levél Hozzáadott
  • 2 Szál újhagyma Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

25 perc.
1. Lépés

1. lépés: Készítsük el a leves alapját. Az alapléhez tegyük a vizet, a kombut, a shitake gombát és a halászlé granulátumot egy edénybe, majd főzzük addig, amíg forrásban nem van.

2. Lépés

2. lépés: Amikor az alaplé elkezd forrni, vegyük ki a kombut és a shitake gombát, majd keverjünk bele 3 evőkanál miso pasztát.

3. Lépés

3. lépés: A levest forraljuk tovább körülbelül 5 percen keresztül, majd adjuk hozzá a tofut és a norit.

4. Lépés

4. lépés: Hagyjuk, hogy a leves pár percig főjön, majd mielőtt tálaljuk, szórjuk meg aprított újhagymával. A miso leves mindennap fogyasztható, és tökéletesen melegít a hideg téli napokon.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek