HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Modern Somlói revolúció a klasszikus összetevőkkel

A hagyományos Somlói galuskát modernebb, pezsgőbb formába öntjük, anélkül hogy elveszítenénk a klasszikus ízét. Az elkészítési idő körülbelül 2 óra 30 perc.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6

A süteményhez:

  • 6 tojás Hozzáadott
  • 200 g kristálycukor Hozzáadott
  • 200 g liszt Hozzáadott
  • 80 g kakaópor Hozzáadott
  • 80 g dióbél Hozzáadott
  • 1 teáskanál sütőpor Hozzáadott
  • csipet só Hozzáadott

A krémhez:

  • 500 g mascarpone Hozzáadott
  • 200 ml tejszín Hozzáadott
  • 100 g porcukor Hozzáadott
  • Vaníliarúd kikapart magjai Hozzáadott

A sziruphoz:

  • 100 g kristálycukor Hozzáadott
  • 100 ml víz Hozzáadott
  • 50 ml rum Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

Keverjük össze a tojásokat a cukorral és verjük habosra. Adjuk hozzá a lisztet, a kakaóport, a diót, a sütőport és a sót, majd keverjük jól össze.

2. Lépés

Öntsük a masszát egy sütőformába és süssük 180°C-on körülbelül 30 percig. Hagyjuk kihűlni.

3. Lépés

Készítsük el a krémet: keverjük össze a mascarponet, a tejszínt, a porcukrot és a vaníliamagokat, majd hagyjuk állni a hűtőben legalább egy órán át.

4. Lépés

Készítsük el a szirupot: keverjük össze a cukrot és a vizet egy lábasban, forraljuk fel, majd hűtsük le. Amikor már langyos, adjuk hozzá a rumot.

5. Lépés

Vágjuk fel a süteményt három részre, majd kanalazzuk rá a krémet és öntsük le a sziruppal. Ismételjük meg ezt a lépést a maradék két réteggel is, majd hagyjuk állni a hűtőben legalább egy órán át az ízek összeéréséhez.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új