Mogyoróvajas "Snickers" szeletek
Egy könnyű, egészségesebb változatban elkészíthető csokoládés mogyoróvajas sütemény, ami emlékezteti a Snickersre 🤤🤤🤤
Hozzávalók
- 4 tojás
- 4 evőkanál kókuszcukor
- 6 EK víz
- 2 EK olaj
- 2 EK kakaó
- 3 evőkanál tönkölybúzaliszt
- 1⁄2 csomag szódabikarbóna
- 200 g harkálypaszta
- 4 EK mogyorókrém
- 250 g túró
- 250 ml tejszínhab
- 1 EK mascarpone
- 1 bal vaníliás cukor
- 100 g Sötét csokoládé
Eljárás
Verejéket felverjük cukorral habbá (legalább 5'), hozzáadjuk a vizet, az olajat, a kakaót és jól összekeverjük, hozzáadjuk a kimért lisztet a sütőporral és csak finoman dolgozzuk össze spatulával, sütőpapírral kibélelt tepsiben sütjük 175°C-on 15' (ellenőrizzük spatulával), hagyjuk kihűlni.
A karamellhez keverjük össze a datolyapasztát a mogyoróvajjal és a vízzel, hogy nagyjából sima konzisztenciát kapjunk (nem híg), de legalább annyira kenhető legyen (a vizet a kívánt konzisztencia szerint adjuk hozzá), kenjük a csokoládétorta testre, tegyünk rá apróra vágott mogyorót.
A krémhez keverjük össze a túrót 150ml tejszínnel és a mascarponeval, majd a vaníliás cukorral keményre verjük, végül rákenjük a karamell rétegre.
A maradék 100ml tejszínt megmelegítjük egy lábasban (nem szabad forrnia), hozzáadjuk a törött csokoládót és simára keverjük, a krémre kenjük és hagyjuk éjszakára a hűtőben.