HIRDETŐ

Mogyoróvajas "Snickers" szeletek

Egy könnyű, egészségesebb változatban elkészíthető csokoládés mogyoróvajas sütemény, ami emlékezteti a Snickersre 🤤🤤🤤

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 4 tojás Hozzáadott
  • 4 evőkanál kókuszcukor Hozzáadott
  • 6 EK víz Hozzáadott
  • 2 EK olaj Hozzáadott
  • 2 EK kakaó Hozzáadott
  • 3 evőkanál tönkölybúzaliszt Hozzáadott
  • 12 csomag szódabikarbóna Hozzáadott
  • 200 g harkálypaszta Hozzáadott
  • 4 EK mogyorókrém Hozzáadott
  • 250 g túró Hozzáadott
  • 250 ml tejszínhab Hozzáadott
  • 1 EK mascarpone Hozzáadott
  • 1 bal vaníliás cukor Hozzáadott
  • 100 g Sötét csokoládé Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Verejéket felverjük cukorral habbá (legalább 5'), hozzáadjuk a vizet, az olajat, a kakaót és jól összekeverjük, hozzáadjuk a kimért lisztet a sütőporral és csak finoman dolgozzuk össze spatulával, sütőpapírral kibélelt tepsiben sütjük 175°C-on 15' (ellenőrizzük spatulával), hagyjuk kihűlni.

2. Lépés

A karamellhez keverjük össze a datolyapasztát a mogyoróvajjal és a vízzel, hogy nagyjából sima konzisztenciát kapjunk (nem híg), de legalább annyira kenhető legyen (a vizet a kívánt konzisztencia szerint adjuk hozzá), kenjük a csokoládétorta testre, tegyünk rá apróra vágott mogyorót.

3. Lépés

A krémhez keverjük össze a túrót 150ml tejszínnel és a mascarponeval, majd a vaníliás cukorral keményre verjük, végül rákenjük a karamell rétegre.

4. Lépés

A maradék 100ml tejszínt megmelegítjük egy lábasban (nem szabad forrnia), hozzáadjuk a törött csokoládót és simára keverjük, a krémre kenjük és hagyjuk éjszakára a hűtőben.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új