HIRDETŐ

Forrás: freepik

Moszkauer

A moszkauer egy nagyon jól variálható étel, amit megfűszerezhetünk tetszés szerint. Jól illik hozzá a száraz fehérbor, de egy hideg sörrel is nagyon finom.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2
  • 20 dkg főtt-füstölt sonka Hozzáadott
  • 20 dkg sajt Hozzáadott
  • 4 ks kifli Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • 10 dkg önserkentő liszt Hozzáadott
  • 10 dkg zsemlemorzsa Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

19 perc.
1. Lépés

A moszkauker elkészítése során fontos figyelni arra, hogy a sonka és a sajt minősége jó legyen, mert ettől lesz csak igazán finom. Én mindig a kedvenc hentesemnél szoktam a sonkát megvenni, míg a sajtot a helyi piacon lévő sajtosnál.

2. Lépés

A sajtot és a sonkát reszeljük le, és keverjük össze. A kifliket vágjuk ketté, és mindegyik felét töltsük meg a sonkás-sajtos keverékkel. A töltött kifliket forgassuk bele először lisztbe, aztán felvert tojásba, majd zsemlemorzsába. Ügyeljünk arra, hogy mindenhol jól tapadjon a panír.

3. Lépés

A kifliket bő, forró olajban süssük mindkét oldalukon aranybarnára. Ha az olaj túl forró, leéghet a morzsa, de ha nem elég forró az olaj, akkor a moszkauer nem lesz elég ropogós, és olajos lehet a végeredmény. Helyezzük le az elkészült moszkauereket papírtörlőre, hogy az felesleges olajat beszívja.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Ebéd

2585 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek