Forrás: freepik
Moszkauer
A moszkauer egy nagyon jól variálható étel, amit megfűszerezhetünk tetszés szerint. Jól illik hozzá a száraz fehérbor, de egy hideg sörrel is nagyon finom.
Hozzávalók
- 20 dkg főtt-füstölt sonka
- 20 dkg sajt
- 4 ks kifli
- 2 ks tojás
- 10 dkg önserkentő liszt
- 10 dkg zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Eljárás
A moszkauker elkészítése során fontos figyelni arra, hogy a sonka és a sajt minősége jó legyen, mert ettől lesz csak igazán finom. Én mindig a kedvenc hentesemnél szoktam a sonkát megvenni, míg a sajtot a helyi piacon lévő sajtosnál.
A sajtot és a sonkát reszeljük le, és keverjük össze. A kifliket vágjuk ketté, és mindegyik felét töltsük meg a sonkás-sajtos keverékkel. A töltött kifliket forgassuk bele először lisztbe, aztán felvert tojásba, majd zsemlemorzsába. Ügyeljünk arra, hogy mindenhol jól tapadjon a panír.
A kifliket bő, forró olajban süssük mindkét oldalukon aranybarnára. Ha az olaj túl forró, leéghet a morzsa, de ha nem elég forró az olaj, akkor a moszkauer nem lesz elég ropogós, és olajos lehet a végeredmény. Helyezzük le az elkészült moszkauereket papírtörlőre, hogy az felesleges olajat beszívja.