HIRDETŐ

Muhammara

A Muhammara egy levantei szósz, amelynek népszerűsége ma már a közép-keleti konyhán kívül is egyre növekszik. Ez a paprika és dió alapú szósz pikáns és könnyed, remekül illik grillezett húsokhoz és zöldségekhez, vagy akár pita kenyérrel is fogyasztható.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 3 nem beégett piros kaliforniai paprika Hozzáadott
  • 1 Csésze dióbél Hozzáadott
  • 12 Csésze extra szűz olívaolaj Hozzáadott
  • 2 evőkanál gránátalmaszirup Hozzáadott
  • 1 evőkanál citromlé Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma, felaprítva Hozzáadott
  • 1 teáskanál cayenne-i bors Hozzáadott
  • 12 teáskanál kömény Hozzáadott
  • Só az ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

Tiszta grillen vagy gáztűzhely lángján süsse meg a paprikákat mindkét oldalukon, amíg a bőrük meg nem feketedik.

2. Lépés

Amikor a paprika megégett, tegye őket egy zippzáras zacskóba, majd zárja le azt, és hagyja pihenni 10 percig. Ezután húzza le a bőrüket.

3. Lépés

Egy nagy serpenyőben pirítsa meg a diót közepes lángon. Vigyázzon, hogy ne égjenek meg.

4. Lépés

Egy ételprocesszorban tegye a megpirított diót, a megsült paprikát, az olívaolajat, a gránátalmaszirupot, a citromlevet, a fokhagymát, az őrölt köményt és a csipet sót. Dolgozza össze őket, amíg sima mártássá nem válnak.

5. Lépés

Tálalja a Muhammara szószt pita kenyér vagy grillezett hús mellé.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek