HIRDETŐ

Muhammara

A Muhammara egy levantei szósz, amelynek népszerűsége ma már a közép-keleti konyhán kívül is egyre növekszik. Ez a paprika és dió alapú szósz pikáns és könnyed, remekül illik grillezett húsokhoz és zöldségekhez, vagy akár pita kenyérrel is fogyasztható.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 3 nem beégett piros kaliforniai paprika Hozzáadott
  • 1 Csésze dióbél Hozzáadott
  • 12 Csésze extra szűz olívaolaj Hozzáadott
  • 2 evőkanál gránátalmaszirup Hozzáadott
  • 1 evőkanál citromlé Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma, felaprítva Hozzáadott
  • 1 teáskanál cayenne-i bors Hozzáadott
  • 12 teáskanál kömény Hozzáadott
  • Só az ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

Tiszta grillen vagy gáztűzhely lángján süsse meg a paprikákat mindkét oldalukon, amíg a bőrük meg nem feketedik.

2. Lépés

Amikor a paprika megégett, tegye őket egy zippzáras zacskóba, majd zárja le azt, és hagyja pihenni 10 percig. Ezután húzza le a bőrüket.

3. Lépés

Egy nagy serpenyőben pirítsa meg a diót közepes lángon. Vigyázzon, hogy ne égjenek meg.

4. Lépés

Egy ételprocesszorban tegye a megpirított diót, a megsült paprikát, az olívaolajat, a gránátalmaszirupot, a citromlevet, a fokhagymát, az őrölt köményt és a csipet sót. Dolgozza össze őket, amíg sima mártássá nem válnak.

5. Lépés

Tálalja a Muhammara szószt pita kenyér vagy grillezett hús mellé.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új