Forrás: LauriPatterson via iStockPhotos
Mulligatawny leves Indiából
A mulligatawny leves egy hagyományos indiai étel, amely pikáns és édes aromákat ötvöz. Összegyűjti a legjobbat a nyugati és a keleti világból, és nagyon népszerű otthonában, Nagy-Britanniában. Ez a laktató csirkeleves lencsével és almával főételként is tálalható.
Hozzávalók
- 500 g csirkemell
- 100 g Sárga lencsék
- 2 Darab alma
- 1 Darab hagyma
- 2 Toe fokhagyma
- 1 Darab Sárgarépa
- 1 l csirkeleves
- 2 evőkanál currypor
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál citromlé
Eljárás
1. lépés: Először a mulligatawny leveshez vágja kockákra a csirkemellet, és pirítsa meg egy fazékban olívaolajban. Ezután vegye ki a csirkehúst a fazékból és tegye félre.
2. lépés: Ezután vágja kockákra a hagymát, a fokhagymát és a répát, majd tegye őket ugyanabba az edénybe. Párolja a zöldségeket körülbelül 5 percig.
3. lépés: Most adj hozzá lencsét és curryport, és jól keverd össze mindent. Ezután önts hozzá csirkehúslét és hagyd, hogy a leves kb. 30 percig főjön.
4. lépés: Amíg a leves fő, hámozza meg az almákat, távolítsa el a magházat, és vágja őket kis kockákra. Ezután tegye őket a levesbe.
5. lépés: Miután a leves megfőtt, adjuk hozzá a csirkehúst és a citromlevet, és hagyjuk a levest még körülbelül 10 percig forralni. Ezután a Mulligatawny leves kész a felszolgálásra.