HIRDETŐ

Forrás: LauriPatterson via iStockPhotos

Mulligatawny leves Indiából

A mulligatawny leves egy hagyományos indiai étel, amely pikáns és édes aromákat ötvöz. Összegyűjti a legjobbat a nyugati és a keleti világból, és nagyon népszerű otthonában, Nagy-Britanniában. Ez a laktató csirkeleves lencsével és almával főételként is tálalható.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g csirkemell Hozzáadott
  • 100 g Sárga lencsék Hozzáadott
  • 2 Darab alma Hozzáadott
  • 1 Darab hagyma Hozzáadott
  • 2 Toe fokhagyma Hozzáadott
  • 1 Darab Sárgarépa Hozzáadott
  • 1 l csirkeleves Hozzáadott
  • 2 evőkanál currypor Hozzáadott
  • 1 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 2 evőkanál citromlé Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

1. lépés: Először a mulligatawny leveshez vágja kockákra a csirkemellet, és pirítsa meg egy fazékban olívaolajban. Ezután vegye ki a csirkehúst a fazékból és tegye félre.

2. Lépés

2. lépés: Ezután vágja kockákra a hagymát, a fokhagymát és a répát, majd tegye őket ugyanabba az edénybe. Párolja a zöldségeket körülbelül 5 percig.

3. Lépés

3. lépés: Most adj hozzá lencsét és curryport, és jól keverd össze mindent. Ezután önts hozzá csirkehúslét és hagyd, hogy a leves kb. 30 percig főjön.

4. Lépés

4. lépés: Amíg a leves fő, hámozza meg az almákat, távolítsa el a magházat, és vágja őket kis kockákra. Ezután tegye őket a levesbe.

5. Lépés

5. lépés: Miután a leves megfőtt, adjuk hozzá a csirkehúst és a citromlevet, és hagyjuk a levest még körülbelül 10 percig forralni. Ezután a Mulligatawny leves kész a felszolgálásra.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új