HIRDETŐ
Mustáros-fűszeres sült tarja
Akár grillezve, akár a konyhában elkészíítve, ez a pácolt tarja teli találat.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 50 dkg sertéstarja
- 1⁄2 dl olívaolaj
- 1 ek Mustár
- 1 ek oregánó
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek fűszerpaprika
- 1 ek őrölt fűszerkömény
- só bors
HIRDETŐ
Eljárás
50 perc.
1. Lépés
A húsokat tisztítás után mindkét oldalukon sózzuk, borsozzuk.
2. Lépés
A páchoz egy tálkába öntjük az olívaolajat, a mustárt, majd a fűszereket és reszelt fokhagymát. Ezeket elkeverjük, majd egy ecset segítségével vastagon bekenjük vele a tarják mindkét oldalát.
3. Lépés
Egy dobozban lezárva egy éjszakára a hűtőben pihentetjük.
4. Lépés
Egy grillserpenyőbe kevés olajat hevítünk, és oldalanként 2-2 percig sütjük a hússzeleteket, majd egy olajjal kikent tepsibe tesszük, és 150 fokon, 20-20 percig sütjük.
5. Lépés
A húsokat friss salátával és kenyérrel, tálaljuk.