Nadýchaný jahodový koláč
Voňavý a nadýchaný jahodový koláč, svěží po citronu a jahodách plný chuti. Aby bylo těsto vláčné se postará jogurt a o vůni se samozřejmě zaslouží jahody. Určitě můžete použít i jiné sezónní ovoce, osobně mám velmi ráda černý nebo červený rybíz a také angrešt.
Hozzávalók
Eszközök
- 500 g Eper
- 300 g félig durva liszt
- 120 g kristálycukor
- 80 ml olaj
- 200 g fehér joghurt
- 3 kanalak citromlé
- 3 tojás
- 1 szódabikarbóna
- csipetnyi só
A tepsi megkenéséhez
- olaj
- zsemlemorzsa
Eljárás
Helyezze bele a tálba a tojást, a cukrot, a sót, és verje fel habverővel kb. 3-4 percig. Adja hozzá a joghurtot, az olajat és a citromlevet. Szitálja át a lisztet a sütőporral együtt, adjon hozzá a folyékony alaphoz, és készítsen sűrűbb tésztát.
Melegítse elő a sütőt 200 fokra, vajazzon ki egy tortaformát és szórja meg zsemlemorzsával. A forma aljára helyezze a tészta felét, erre helyezzen felét az félbevágott epernek, adja hozzá a maradék tésztát és oszlassa el a maradék epret a levágott részükkel lefelé.
Helyezze a előmelegített sütőbe és süssön körülbelül 45 percig. Ha szükséges, sütés vége felé fedje le, hogy a torta teteje ne égjen meg. A torta akkor kész, amikor a tészta közepébe szúr egy tűt, és szárazon húzza ki.