HIRDETŐ
Forrás: FB: Varíme a pečieme - vaření a pečení
Nagymama bublanina-ja
Ízletes és frissítő sütemény tele van szezonális eperrel, ahogyan a nagymama készíti.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
15
Gyakran
- 150 g cukor
- 200 g sima liszt speciális
- 1 db sütőpor
- 2 db Nagy tojások
- 100 ml tej
- 1 teáskanál vanília kivonat
Tartalom
- 500 g friss eper
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
Melegítse elő a sütőt 180°C-ra. A tésztát úgy készíti el, hogy összekeveri a cukrot, a lisztet és a sütőport. Ezután hozzáadja a tojásokat, a tejet és a vanília kivonatot, és alaposan összekeveri.
2. Lépés
Az eper megmosva. Ha nagyok az eprek, kisebb darabokra is vághatja őket.
3. Lépés
Öntse a tésztát egy tepsibe, és a tetejére szórja szét az epret. Süssük a bublaninát 30-35 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz.
4. Lépés
Hagyja a tortát lehűlni, majd tálalhatja. Tökéletes egy jó adag tejszínhabbal és bőséges napfényben.