HIRDETŐ

Nagymama lecsója télire

Ez a recept a hagyományos magyar nagymama lecsóját kínálja télire, amit előre elkészítve melegen tartva akár hideg téli napokon is élvezhetünk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 6 nagy zöld paprika Hozzáadott
  • 6 Közepes húsos paradicsom Hozzáadott
  • 2 nagy fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 Csésze növényi olaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 12 teáskanál fűszerpaprika Hozzáadott
  • 12 teáskanál őrölt fekete bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Először tisztítsuk meg a zöld paprikákat, paradicsomot, hagymát és fokhagymát. Vágjuk őket nagyobb darabokra.

2. Lépés

Egy nagyméretű, vastag aljú fazékban hevítsünk fel növényi olajat.

3. Lépés

Adjuk hozzá a hagymát és fokhagymát, és pirítsuk őket, amíg a hagyma üveges nem válik (kb. 5-10 perc).

4. Lépés

Adjuk hozzá a zöld paprikát és a paradicsomot. Pároljuk őket, amíg a zöldségek teljesen össze nem esnek (kb. 30-40 perc).

5. Lépés

Adjuk hozzá a sót, fűszerpaprikát és az őrölt fekete borsot. Jól keverjük el.

6. Lépés

Csökkentsük a hőt takarékra, és hagyjuk a lecsót lassan főni további 1 órán keresztül, hogy a ízek jól összeérjenek.

7. Lépés

Amikor kész, hűtsük le, majd töltsük steril üvegjárókba. Zárjuk le erősen, majd tegyük be a hűtőbe, hogy jól elálljon télen.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek