HIRDETŐ

Nagymama lecsója télire

Ez a recept a hagyományos magyar nagymama lecsóját kínálja télire, amit előre elkészítve melegen tartva akár hideg téli napokon is élvezhetünk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 6 nagy zöld paprika Hozzáadott
  • 6 Közepes húsos paradicsom Hozzáadott
  • 2 nagy fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 Csésze növényi olaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 12 teáskanál fűszerpaprika Hozzáadott
  • 12 teáskanál őrölt fekete bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Először tisztítsuk meg a zöld paprikákat, paradicsomot, hagymát és fokhagymát. Vágjuk őket nagyobb darabokra.

2. Lépés

Egy nagyméretű, vastag aljú fazékban hevítsünk fel növényi olajat.

3. Lépés

Adjuk hozzá a hagymát és fokhagymát, és pirítsuk őket, amíg a hagyma üveges nem válik (kb. 5-10 perc).

4. Lépés

Adjuk hozzá a zöld paprikát és a paradicsomot. Pároljuk őket, amíg a zöldségek teljesen össze nem esnek (kb. 30-40 perc).

5. Lépés

Adjuk hozzá a sót, fűszerpaprikát és az őrölt fekete borsot. Jól keverjük el.

6. Lépés

Csökkentsük a hőt takarékra, és hagyjuk a lecsót lassan főni további 1 órán keresztül, hogy a ízek jól összeérjenek.

7. Lépés

Amikor kész, hűtsük le, majd töltsük steril üvegjárókba. Zárjuk le erősen, majd tegyük be a hűtőbe, hogy jól elálljon télen.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új