HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: congerdesign

Nagymama legjobb húsgombóc receptje

Gyerekkoromban a nagyi húsgombócai mindig minden családi összejövetel és vasárnapi vacsora fénypontja voltak. Ez a recept ezért különösen értékes számomra, és büszke vagyok arra, hogy most elhozhatom a világnak. Minden egyes falat felidézi bennem az emlékeket, és felébreszti bennem a közösség és a házi főzés nosztalgikus érzését. még ha elsőre kissé bonyolultnak is tűnik, minden egyes pillanat, amit e finom húsgombócok elkészítésébe fektetünk, megéri.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
5
  • 500 g Vegyes darált hús Hozzáadott
  • 1 kockára vágva hagyma Hozzáadott
  • 1 áporodott Zsemle vagy zsemlemorzsa Hozzáadott
  • 2 Tojás Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • Köménymag (nem kötelező) Hozzáadott
  • 1 Préselt Fokhagyma szegfűszeg Hozzáadott
  • 3 Tablespoon növényi olaj Hozzáadott
  • 100 ml Húsleves Hozzáadott
  • 1 Tablespoon Mustár Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A húsgombóc recept elkészítéséhez a szikkadt zsemlét áztassa be meleg vízbe, majd jól nyomkodja ki, amíg alig marad benne folyadék. Ha zsemlemorzsát használunk, ez a lépés kihagyható.

2. Lépés

Egy nagy tálban keverje össze a darált húst, a hagymát, a beáztatott zsemlét (vagy zsemlemorzsát), a tojást, az apróra vágott fokhagyma gerezdjét, egy csipet sót, borsot és opcionálisan egy kis köményt. Keverjen össze mindent jól, amíg az összes hozzávaló egyenletesen el nem oszlik. Meg kell mondanom, hogy én itt inkább a kezemet használom, és most jön az a rész, amit a nagymama úgy hívott, hogy \love, hogy gyúrja bele\.

3. Lépés

Most nedves kézzel formázzon egyforma méretű húsgombócokat, erősen megnyomkodva, hogy ne essenek szét.

4. Lépés

Forrósítsa fel az olajat egy serpenyőben, és süsse a húsgombócokat mindkét oldalukon, amíg szép barna színt kapnak. Tapasztalatom szerint a legjobb eredményt akkor kapja, ha közepes hőfokon süt, és nem fordítja meg túl gyakran a húsgombócokat.

5. Lépés

Ezután adjuk hozzá a húslevest, és alacsony hőfokon pároljuk a húsgombócokat 15-20 percig. A húsleves biztosítja a húsgombócok nedvességét, és gondoskodik arról, hogy belül szaftosak maradjanak.

6. Lépés

Közvetlenül a főzési idő vége előtt keverje bele a mustárt, és keverje össze az egészet. Ettől a húsgombócok különösen szép és aromás mártást kapnak.

7. Lépés

És kész a nagyi húsgombóca! Burgonyapürével vagy sült krumplival és zöldsalátával a legfinomabb. De legyünk őszinték, valójában mindennel jó ízűek.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új