Forrás: Pixabay: VetoNogueira
Nagymama mangós és kókuszos nyári tortája
Ennek a süteménynek a gazdag, nedves állaga a valódi mangó gyümölcsös, pikáns ízével és a kókusz krémes illatával párosulva mindig nagy örömet okoz a vendégeknek.
Hozzávalók
- 1 érett mangó (meghámozva, kimagozva és feldarabolva)
- 11⁄2 csészék önserkentő liszt
- 1 csésze Nyerscukor
- 1⁄2 csésze Szárított kókuszdió
- 3 Nagy tojások
- 1 evőkanál vanília kivonat
- 1⁄2 csésze Kókusztej
- 1⁄2 csésze Sótlan vaj (lágyított)
- 1⁄4 teáskanál Só
Eljárás
Melegítse elő a sütőt 180°C-ra (350°F), ami szerintem a legtöbb süteményhez optimális hőmérséklet.
Egy 9 hüvelykes tortaformát kenjen ki egy kis vajjal, és bélelje ki pergamenpapírral. Tapasztalataink szerint ügyeljünk arra, hogy a papír a forma pereméig érjen, mivel megakadályozza a ragadást, és segít a torta kiszedésében.
Egy tálban keverjük össze az öntetlisztet, a nyers cukrot, a kókuszreszeléket és a sót. Javaslom, hogy először szitáljuk át a lisztet, ez segíti a könnyebb, habosabb sütemény elkészítését.
Egy külön tálban keverje össze a megpuhított vajat és a cukrot, amíg krémes lesz. Tapasztalatom szerint így több levegő kerül a keverékbe, és javítja a torta állagát.
A tojásokat fokozatosan, egyenként adjuk hozzá a vajas-cukros krémhez, és a következő hozzáadása előtt minden egyes tojást jól keverjünk bele.
Keverje bele a vaníliakivonatot és az apróra vágott mangót. Ügyeljen arra, hogy a mangódarabok jól eloszoljanak a keverékben, hogy minden falatnak legyen egy csipetnyi gyümölcsös íze.
Kezdje el a száraz és a nedves keveréket összekeverni úgy, hogy lassan adagolja a lisztkeveréket, miközben időközönként hozzáadja a kókusztejet. Addig keverjük, amíg sima tésztát kapunk.
Öntse a tésztát az előkészített tepsibe, és egy spatula segítségével egyenletesen oszlassa el.
Süssük körülbelül 60 percig, vagy amíg egy a közepébe szúrt fogpiszkáló tiszta nem lesz.
Hagyja a tortát a formában kb. 10 percig hűlni, majd borítsa egy hűtőrácsra, hogy teljesen kihűljön.