HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: VetoNogueira

Nagymama mangós és kókuszos nyári tortája

Ennek a süteménynek a gazdag, nedves állaga a valódi mangó gyümölcsös, pikáns ízével és a kókusz krémes illatával párosulva mindig nagy örömet okoz a vendégeknek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 érett mangó (meghámozva, kimagozva és feldarabolva) Hozzáadott
  • 112 csészék önserkentő liszt Hozzáadott
  • 1 csésze Nyerscukor Hozzáadott
  • 12 csésze Szárított kókuszdió Hozzáadott
  • 3 Nagy tojások Hozzáadott
  • 1 evőkanál vanília kivonat Hozzáadott
  • 12 csésze Kókusztej Hozzáadott
  • 12 csésze Sótlan vaj (lágyított) Hozzáadott
  • 14 teáskanál Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Melegítse elő a sütőt 180°C-ra (350°F), ami szerintem a legtöbb süteményhez optimális hőmérséklet.

2. Lépés

Egy 9 hüvelykes tortaformát kenjen ki egy kis vajjal, és bélelje ki pergamenpapírral. Tapasztalataink szerint ügyeljünk arra, hogy a papír a forma pereméig érjen, mivel megakadályozza a ragadást, és segít a torta kiszedésében.

3. Lépés

Egy tálban keverjük össze az öntetlisztet, a nyers cukrot, a kókuszreszeléket és a sót. Javaslom, hogy először szitáljuk át a lisztet, ez segíti a könnyebb, habosabb sütemény elkészítését.

4. Lépés

Egy külön tálban keverje össze a megpuhított vajat és a cukrot, amíg krémes lesz. Tapasztalatom szerint így több levegő kerül a keverékbe, és javítja a torta állagát.

5. Lépés

A tojásokat fokozatosan, egyenként adjuk hozzá a vajas-cukros krémhez, és a következő hozzáadása előtt minden egyes tojást jól keverjünk bele.

6. Lépés

Keverje bele a vaníliakivonatot és az apróra vágott mangót. Ügyeljen arra, hogy a mangódarabok jól eloszoljanak a keverékben, hogy minden falatnak legyen egy csipetnyi gyümölcsös íze.

7. Lépés

Kezdje el a száraz és a nedves keveréket összekeverni úgy, hogy lassan adagolja a lisztkeveréket, miközben időközönként hozzáadja a kókusztejet. Addig keverjük, amíg sima tésztát kapunk.

8. Lépés

Öntse a tésztát az előkészített tepsibe, és egy spatula segítségével egyenletesen oszlassa el.

9. Lépés

Süssük körülbelül 60 percig, vagy amíg egy a közepébe szúrt fogpiszkáló tiszta nem lesz.

10. Lépés

Hagyja a tortát a formában kb. 10 percig hűlni, majd borítsa egy hűtőrácsra, hogy teljesen kihűljön.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új