HIRDETŐ

Forrás: facebook: Átol Tibor - Gluténmentes Séf

Nagymama Túrós batyuja

A túrós batyu a nagymamám specialitása, így én is gyakran elkészítem. Ez a recept egy igazi magyaros finomság, melynek elkészítése elképzelhető pár egyszerű lépésben.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 2 dl tej Hozzáadott
  • 1 darab tojás Hozzáadott
  • 1 Csomag élesztő Hozzáadott
  • 1 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 1 evőkanál Hozzáadott
  • 200 g túró Hozzáadott
  • porcukor a megszórásra Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A lisztet egy mély tálba szitáljuk, közepében mélyedést képezünk, ebbe tesszük az összemorzsolt élesztőt, a langyos tej felét, a tojást, a cukrot és a sót. A tészta állagának eléréséhez apránként adagoljuk hozzá a maradék tejet. Eleinte kanállal, majd kézzel, alaposan dolgozzuk össze a hozzávalókat, hogy sima, rugalmas tésztát kapjunk.

2. Lépés

Ha a tészta hajlamos ragadni, egy kis liszttel szórjuk meg. Abban az esetben, ha a tészta túlságosan száraz, egy picit még adhatunk hozzá a tejünkből.

3. Lépés

A tésztát letakarva, langyos helyen hagyjuk 1 órán keresztül kelni.

4. Lépés

Miután a tészta megkelt, lisztezett gyúródeszkán nyújtsuk ki kb. fél centi vastagságúnak. Tipp: Itt nagyon vigyázni kell, hogy a tészta egyenletesen legyen kinyújtva, mert a vékonyabb részeken könnyebben kiszivároghat a túró.

5. Lépés

A kinyújtott tésztát 8x8 cm-es négyzetekre vágjuk, majd mindegyik közepére tegyünk egy kanál túrót. A tetejét penge segítségével csipkézzük össze.

6. Lépés

Forró olajban süssük ki a túrós batyukat, míg aranybarnák nem lesznek. Vigyázzunk, mert könnyen megégnek!

7. Lépés

Az elkészült batyukat szűrőbe helyezzük, hogy az olaj lecsöpöghessen róluk, majd porcukorral meghintve tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új