HIRDETŐ

Nagymma sárgabarack lekvár receptje

Nagymama sárgabarack lekvárja, egy olyan recept, amely különösen a nyári hónapokban tökéletes, amikor a sárgabarack érett és lédús. Ez a lekvár tökéletesen illik a reggeli péksüteményekhez, a házi készítésű palacsintához, de akár a sütemények díszítésére is használható.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10
  • 1 kg Sárgabarack Hozzáadott
  • 500 g cukor Hozzáadott
  • 1 citrom leve Hozzáadott
  • 1 rúd vanília Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Mossuk meg a sárgabarackokat, majd vágjuk őket félbe, és távolítsuk el a magot.

2. Lépés

Tegyük a barackokat egy nagy fazékba, adjuk hozzá a cukrot, a citromlevet és a vaníliarudat.

3. Lépés

Keverjük össze, és hagyjuk állni 15-20 percig, hogy a gyümölcs levet eresszen.

4. Lépés

Ezután tegyük a fazekat a tűzhelyre, és közepes hőfokon kezdjük el főzni a lekvárt. Keverjük rendszeresen, hogy ne égjen le.

5. Lépés

Amikor a lekvár elért az a románcos-sűrű állagot, távolítsuk el a vaníliarudat, és töltsük a lekvárt sterilizált üvegekbe.

6. Lépés

Zárjuk le az üvegeket, aztán fordítsuk őket fejjel lefelé, és hagyjuk így kihűlni. Ez segít abban, hogy a lekvár hosszú ideig eltartható legyen.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek