HIRDETŐ

Nagymma sárgabarack lekvár receptje

Nagymama sárgabarack lekvárja, egy olyan recept, amely különösen a nyári hónapokban tökéletes, amikor a sárgabarack érett és lédús. Ez a lekvár tökéletesen illik a reggeli péksüteményekhez, a házi készítésű palacsintához, de akár a sütemények díszítésére is használható.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10
  • 1 kg Sárgabarack Hozzáadott
  • 500 g cukor Hozzáadott
  • 1 citrom leve Hozzáadott
  • 1 rúd vanília Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Mossuk meg a sárgabarackokat, majd vágjuk őket félbe, és távolítsuk el a magot.

2. Lépés

Tegyük a barackokat egy nagy fazékba, adjuk hozzá a cukrot, a citromlevet és a vaníliarudat.

3. Lépés

Keverjük össze, és hagyjuk állni 15-20 percig, hogy a gyümölcs levet eresszen.

4. Lépés

Ezután tegyük a fazekat a tűzhelyre, és közepes hőfokon kezdjük el főzni a lekvárt. Keverjük rendszeresen, hogy ne égjen le.

5. Lépés

Amikor a lekvár elért az a románcos-sűrű állagot, távolítsuk el a vaníliarudat, és töltsük a lekvárt sterilizált üvegekbe.

6. Lépés

Zárjuk le az üvegeket, aztán fordítsuk őket fejjel lefelé, és hagyjuk így kihűlni. Ez segít abban, hogy a lekvár hosszú ideig eltartható legyen.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új