HIRDETŐ

Forrás: mitrs3 from Getty Images

Narancskrém a tortához

Egy friss narancskrém receptje, amelyet süteményekhez vagy tortákhoz használhat.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 5 db Narancsok Hozzáadott
  • 1 db citrom Hozzáadott
  • 120 g Kristálycukor Hozzáadott
  • 4 db Tojás Hozzáadott
  • 2 kanalak sima liszt Hozzáadott
  • csipetnyi só Hozzáadott
  • 200 g Vaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

15 perc.
1. Lépés

A narancsot és a citromot alaposan mossuk meg, és reszeljük le a héjukat. Reszeléskor ügyeljünk arra, hogy ne a fehér részt reszeljük le, mert az keserű. Ezután facsarja ki a narancs és a citrom levét. Keverjük össze a gyümölcslevet a cukorral, és öntsük az egészet a lábasba.

2. Lépés

Adjuk hozzá a tojásokat, a lisztet és a sót. Keverjünk mindent simára, és főzzük közepes lángon, amíg a krém sűrű nem lesz. Fontos, hogy főzés közben ne hagyjuk abba a keverést, nehogy a tojások megalvadjanak.

3. Lépés

Amikor a tejszín sűrű, vegyük le a tűzről, és apránként adjuk hozzá a vajat. Minden egyes vajdarabot meg kell olvasztani, mielőtt hozzáadjuk a következőt.

4. Lépés

Hagyja kihűlni a krémet, és használja fel süteményekhez vagy tortákhoz.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új