Forrás: mitrs3 from Getty Images
Narancskrém a tortához
Egy friss narancskrém receptje, amelyet süteményekhez vagy tortákhoz használhat.
Hozzávalók
- 5 db Narancsok
- 1 db citrom
- 120 g Kristálycukor
- 4 db Tojás
- 2 kanalak sima liszt
- csipetnyi só
- 200 g Vaj
Eljárás
A narancsot és a citromot alaposan mossuk meg, és reszeljük le a héjukat. Reszeléskor ügyeljünk arra, hogy ne a fehér részt reszeljük le, mert az keserű. Ezután facsarja ki a narancs és a citrom levét. Keverjük össze a gyümölcslevet a cukorral, és öntsük az egészet a lábasba.
Adjuk hozzá a tojásokat, a lisztet és a sót. Keverjünk mindent simára, és főzzük közepes lángon, amíg a krém sűrű nem lesz. Fontos, hogy főzés közben ne hagyjuk abba a keverést, nehogy a tojások megalvadjanak.
Amikor a tejszín sűrű, vegyük le a tűzről, és apránként adjuk hozzá a vajat. Minden egyes vajdarabot meg kell olvasztani, mielőtt hozzáadjuk a következőt.
Hagyja kihűlni a krémet, és használja fel süteményekhez vagy tortákhoz.