HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: silviarita

Narancsleves

Ez egy egyszerű, de ízletes leves recept, amely a narancsok édes és savanyú ízét használja. Kiváló előétel vagy könnyű ebéd.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

leves

  • 5 ks narancs Hozzáadott
  • 1 ks citrom Hozzáadott
  • 2 ek méz Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 2 ek vaj Hozzáadott

tálaláshoz

  • 1 ks narancs Hozzáadott
  • 1 csokor friss menta Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A narancsokat és a citromot alaposan mossuk meg, majd facsarjuk ki a levüket. A narancsok héját a lehető legvékonyabban hámozzuk le, vigyázva arra, hogy a fehér rész ne kerüljön a levesbe, mert keserű lenne.

2. Lépés

Egy lábasban olvasszuk meg a vajat, majd adjuk hozzá a narancslé, a citromlé és a mézet. Főzzük lassú tűzön 10 percig, majd szűrjük le a levest, és sózzuk meg ízlés szerint.

3. Lépés

Míg a leves fő, a tálaláshoz szánt narancsot hámozzuk meg, és vágjuk vékony szeletekre.

4. Lépés

Tálaláskor a levest osztjuk szét a tányérokba, tegyünk a tetejére néhány szelet narancsot, és szórjuk meg friss mentalevelekkel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új