Forrás: pixabay
Népszerű Uborkasaláta télire kevés összetevőből
A Uborkasaláta télire egy nagyon népszerű téliesített saláta, amelyhez nincs szükség sok összetevőre. Ráadásul ez a saláta tökéletes csaknem mindenféle étel mellé, így mindig kéznél van, ha szükség van rá. Ez az Uborkasaláta télire recept egyszerű és gyors, így bárki számára könnyedén elérhető.
Hozzávalók
- 2 kg uborka
- 1 Szál zeller
- 2 Fej vöröshagyma
- 2 evőkanál só
- 1 csokor Petrezselyem
- 3 evőkanál cukor
- 6 dl fehérbor
- 10 gerezd fokhagyma
- 50 g mustármag
- 40 g torma
Eljárás
A uborkákat alaposan megmossuk, majd héjastól vékonyra felkarikázzuk.
A hagymát, a petrezselymet és a zellert is apróra vágjuk.
A fokhagymát apróra daraboljuk, a tormát is.
Egy nagy tálba öntjük az uborkát, hagymát, fokhagymát, petrezselymet, mustármagot és a tormát, majd megszórjuk a sóval és a cukorral.
Rászórjuk a fehérbort és jól összekeverjük.
A salátát steril befőttes üvegekbe helyezzük, majd szorosan lezárjuk.
A befőttes üvegeket tegyük egy nagy lábasba, majd töltsük meg vízzel, hogy a üvegek tetejéig érjen.
Főzzük kb. 1 óráig, majd hagyjuk a lábasban kihűlni.
Az uborkasalátát tartsuk hűvös, sötét helyen, és használat előtt hagyjuk 2 napig állni.