HIRDETŐ

Forrás: pixabay

Népszerű Uborkasaláta télire kevés összetevőből

A Uborkasaláta télire egy nagyon népszerű téliesített saláta, amelyhez nincs szükség sok összetevőre. Ráadásul ez a saláta tökéletes csaknem mindenféle étel mellé, így mindig kéznél van, ha szükség van rá. Ez az Uborkasaláta télire recept egyszerű és gyors, így bárki számára könnyedén elérhető.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10
  • 2 kg uborka Hozzáadott
  • 1 Szál zeller Hozzáadott
  • 2 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
  • 3 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 6 dl fehérbor Hozzáadott
  • 10 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 50 g mustármag Hozzáadott
  • 40 g torma Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A uborkákat alaposan megmossuk, majd héjastól vékonyra felkarikázzuk.

2. Lépés

A hagymát, a petrezselymet és a zellert is apróra vágjuk.

3. Lépés

A fokhagymát apróra daraboljuk, a tormát is.

4. Lépés

Egy nagy tálba öntjük az uborkát, hagymát, fokhagymát, petrezselymet, mustármagot és a tormát, majd megszórjuk a sóval és a cukorral.

5. Lépés

Rászórjuk a fehérbort és jól összekeverjük.

6. Lépés

A salátát steril befőttes üvegekbe helyezzük, majd szorosan lezárjuk.

7. Lépés

A befőttes üvegeket tegyük egy nagy lábasba, majd töltsük meg vízzel, hogy a üvegek tetejéig érjen.

8. Lépés

Főzzük kb. 1 óráig, majd hagyjuk a lábasban kihűlni.

9. Lépés

Az uborkasalátát tartsuk hűvös, sötét helyen, és használat előtt hagyjuk 2 napig állni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új