HIRDETŐ

Forrás: FB: Stolček prestri sa

Nokedli recept kezdőknek

A halušky a hagyományos szlovák konyha része, amely tökéletesen illik különféle mártáshoz, különösen a paprikáshoz. Ezek a finom és lágy gombócok burgonyalisztből és tojásból készülnek, egyszerűen elkészíthetők és kiválóan kiegészítik bármilyen mártást.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g önserkentő liszt Hozzáadott
  • 2 db Tojás Hozzáadott
  • 150 ml víz Hozzáadott
  • 1 tk Hozzáadott
  • vaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Keverje össze az összes száraz hozzávalót egy tálban.

2. Lépés

Adj hozzá tojást és vizet, majd keverd össze.

3. Lépés

A sztrapacskákat egy haluskáló segítségével belehajítjuk a forrásban lévő, sóval ízesített vízbe, és 8 percig főzzük.

4. Lépés

A kész galuskákat leszűrjük és keverjük össze egy kis vajjal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új