HIRDETŐ
Forrás: FB: Stolček prestri sa
Nokedli recept kezdőknek
A halušky a hagyományos szlovák konyha része, amely tökéletesen illik különféle mártáshoz, különösen a paprikáshoz. Ezek a finom és lágy gombócok burgonyalisztből és tojásból készülnek, egyszerűen elkészíthetők és kiválóan kiegészítik bármilyen mártást.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 500 g önserkentő liszt
- 2 db Tojás
- 150 ml víz
- 1 tk só
- vaj
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
Keverje össze az összes száraz hozzávalót egy tálban.
2. Lépés
Adj hozzá tojást és vizet, majd keverd össze.
3. Lépés
A sztrapacskákat egy haluskáló segítségével belehajítjuk a forrásban lévő, sóval ízesített vízbe, és 8 percig főzzük.
4. Lépés
A kész galuskákat leszűrjük és keverjük össze egy kis vajjal.