Forrás: canva
Non plus ultra
A Non Plus Ultra koktél hoopvágás, de egyben édes és izgalmas benyomást is kelt. Az összetevők kedvező harmonizálása hozza létre ezt a túl-elkényeztető benyomást.
Hozzávalók
- 4 cl fehér rum
- 2 cl Grand Marnier likőr
- 1 cl friss citromlé
- 1 cl narancslé
- 2 cl gránátalmalé
- Baracklevelek a díszítéshez
- jégkockák
Eljárás
A shakert töltsük meg jégkockákkal. Erre figyeljünk, mert a jég kódolja az italok ízét és hűvösségét.
Adagoljuk hozzá a fehér rumot, a Grand Marnier likőrt, majd a frissen facsart citromlevet, a narancslevet és a gránátalmalevet. A gránátalma és a citrusfruitok íze tökéletesen kiegészíti a rummal és a likőrrel, így nem szabad kihagyni semmit se az alkoholokból sem.
Ezután zárjuk le a shakert, majd rázzuk össze az italt kb. 20-30 másodpercig. Az összerázási idő nagyon fontos, mert ettől lesz tökéletesen kevert és hűtött az italunk.
Egy magas, stílusos koktélpohárba öntsük be az így előállított italt, az áthűlt jeges keveréket szűrőn át öntsük a poharunkba.
Végül díszítsük baracklevelekkel vagy gránátalma szemekkel az ital tetejét. A díszítés nem csak a látványt szolgálja, hanem némi plusz aromát is ad az italunknak.