HIRDETŐ

Forrás: canva

Non plus ultra

A Non Plus Ultra koktél hoopvágás, de egyben édes és izgalmas benyomást is kelt. Az összetevők kedvező harmonizálása hozza létre ezt a túl-elkényeztető benyomást.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2
  • 4 cl fehér rum Hozzáadott
  • 2 cl Grand Marnier likőr Hozzáadott
  • 1 cl friss citromlé Hozzáadott
  • 1 cl narancslé Hozzáadott
  • 2 cl gránátalmalé Hozzáadott
  • Baracklevelek a díszítéshez Hozzáadott
  • jégkockák Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

5 perc.
1. Lépés

A shakert töltsük meg jégkockákkal. Erre figyeljünk, mert a jég kódolja az italok ízét és hűvösségét.

2. Lépés

Adagoljuk hozzá a fehér rumot, a Grand Marnier likőrt, majd a frissen facsart citromlevet, a narancslevet és a gránátalmalevet. A gránátalma és a citrusfruitok íze tökéletesen kiegészíti a rummal és a likőrrel, így nem szabad kihagyni semmit se az alkoholokból sem.

3. Lépés

Ezután zárjuk le a shakert, majd rázzuk össze az italt kb. 20-30 másodpercig. Az összerázási idő nagyon fontos, mert ettől lesz tökéletesen kevert és hűtött az italunk.

4. Lépés

Egy magas, stílusos koktélpohárba öntsük be az így előállított italt, az áthűlt jeges keveréket szűrőn át öntsük a poharunkba.

5. Lépés

Végül díszítsük baracklevelekkel vagy gránátalma szemekkel az ital tetejét. A díszítés nem csak a látványt szolgálja, hanem némi plusz aromát is ad az italunknak.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új