HIRDETŐ

Forrás: Pixabay : FrauOrdnung

Nugátos croissant karácsonyra

Ezek a szájban olvadó nugátos croissant-ok abszolút élvezetesek, és az egyik kedvenc karácsonyi süteményem. Ezt a receptet hosszú évek alatt tökéletesítettem, és újra és újra kipróbáltam, nagy sikerrel. A csodás nugátíz és a finom vaníliás jegyek ellenállhatatlanná teszik ezeket a croissant-kat, és minden évben elsőként tűnnek el a süteményes dobozból.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
40

A tésztához:

  • 300 g önserkentő liszt Hozzáadott
  • 200 g hideg vaj Hozzáadott
  • 100 g porcukor Hozzáadott
  • 2 sárgája Hozzáadott
  • 1 Pinch Hozzáadott

A töltelékhez:

  • 200 g Nougat Hozzáadott

A díszítéshez:

  • 100 g porcukor Hozzáadott
  • 2 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A nugátos croissant sütéséhez először keverjük össze a lisztet a porcukorral és a sóval egy tálban. A lisztet és a porcukrot előzőleg mindenképpen passzírozzuk át egy szitán, hogy elkerüljük a csomósodást.

2. Lépés

Adjuk hozzá a hideg vajat apró darabokban és a tojássárgáját. Gyorsan gyúrjunk össze mindent a kezünkkel, hogy sima tésztát kapjunk. A tésztát nem szabad túl sokáig dolgozni, nehogy a vaj megolvadjon.

3. Lépés

Ezután tegye a tésztát körülbelül egy órára a hűtőbe, hogy könnyebb legyen vele dolgozni. A hűtési idő biztosítja, hogy a tészta szilárd maradjon, és ne legyen ragacsos.

4. Lépés

Közben a nugátot apró kockákra vághatjuk.

5. Lépés

Hűtés után ossza a tésztát adagokra, és a tésztadarabokból golyókat sodorjon, hogy croissantokat formázzon belőlük. Mindegyik croissant közepén készítsen egy kis mélyedést, és helyezzen bele egy darab nugátot. Ezután az üreget ismét tésztával zárjuk le.

6. Lépés

Süssük a croissantokat 160 fokon (légkeveréses sütőben) kb. 12 percig, amíg világos aranybarna színt kapnak. Tipp: Pontosan tartsa be a sütési időt, nehogy a félholdak túl kemények legyenek.

7. Lépés

Sütés után hagyjuk a nugátos croissantokat kissé kihűlni, majd forgassuk bele a porcukor és a vaníliás cukor keverékét. Mivel a porcukor gyorsan olvad, a kekszeknek még melegnek kell lenniük, de már nem forróak.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Sütemények

833 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Gyors ételek

2152 receptek

Húsételek

1231 receptek

Hús

371 receptek

Desszert

1950 receptek

Saláták

275 receptek