HIRDETŐ

Forrás: Pixabay : FrauOrdnung

Nugátos croissant karácsonyra

Ezek a szájban olvadó nugátos croissant-ok abszolút élvezetesek, és az egyik kedvenc karácsonyi süteményem. Ezt a receptet hosszú évek alatt tökéletesítettem, és újra és újra kipróbáltam, nagy sikerrel. A csodás nugátíz és a finom vaníliás jegyek ellenállhatatlanná teszik ezeket a croissant-kat, és minden évben elsőként tűnnek el a süteményes dobozból.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
40

A tésztához:

  • 300 g önserkentő liszt Hozzáadott
  • 200 g hideg vaj Hozzáadott
  • 100 g porcukor Hozzáadott
  • 2 sárgája Hozzáadott
  • 1 Pinch Hozzáadott

A töltelékhez:

  • 200 g Nougat Hozzáadott

A díszítéshez:

  • 100 g porcukor Hozzáadott
  • 2 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A nugátos croissant sütéséhez először keverjük össze a lisztet a porcukorral és a sóval egy tálban. A lisztet és a porcukrot előzőleg mindenképpen passzírozzuk át egy szitán, hogy elkerüljük a csomósodást.

2. Lépés

Adjuk hozzá a hideg vajat apró darabokban és a tojássárgáját. Gyorsan gyúrjunk össze mindent a kezünkkel, hogy sima tésztát kapjunk. A tésztát nem szabad túl sokáig dolgozni, nehogy a vaj megolvadjon.

3. Lépés

Ezután tegye a tésztát körülbelül egy órára a hűtőbe, hogy könnyebb legyen vele dolgozni. A hűtési idő biztosítja, hogy a tészta szilárd maradjon, és ne legyen ragacsos.

4. Lépés

Közben a nugátot apró kockákra vághatjuk.

5. Lépés

Hűtés után ossza a tésztát adagokra, és a tésztadarabokból golyókat sodorjon, hogy croissantokat formázzon belőlük. Mindegyik croissant közepén készítsen egy kis mélyedést, és helyezzen bele egy darab nugátot. Ezután az üreget ismét tésztával zárjuk le.

6. Lépés

Süssük a croissantokat 160 fokon (légkeveréses sütőben) kb. 12 percig, amíg világos aranybarna színt kapnak. Tipp: Pontosan tartsa be a sütési időt, nehogy a félholdak túl kemények legyenek.

7. Lépés

Sütés után hagyjuk a nugátos croissantokat kissé kihűlni, majd forgassuk bele a porcukor és a vaníliás cukor keverékét. Mivel a porcukor gyorsan olvad, a kekszeknek még melegnek kell lenniük, de már nem forróak.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új