Forrás: stockfotocz from Getty Images
Nyakszeleteket sütni a sütőben
Mindig nagyszerű tapasztalataim voltak a sütőben sült nyakhússal. Alkalmas az ünnepi asztalra.
Hozzávalók
- 1 kg Sertés nyak sertés
- 4 Szegfűszeg Fokhagyma
- só
- őrölt fekete bors
- Paprika
- curry fűszerek
- 4 Kanálok Olívaolaj
- 3 darab The Onion
- 1⁄2 Csésze Sörök
Eljárás
Először mossa meg a nyakát, és szárítsa meg papírtörlővel.
Ezután vágja fel körülbelül 1,5 cm vastag szeletekre.
Sózzuk és borsozzuk a nyakszeleteket, és szórjuk meg paprikával és curry fűszerekkel.
Hámozza meg és zúzza össze a fokhagymát.
Dörzsölje be a fűszerezett húst a zúzott fokhagymával, és hagyja pihenni körülbelül egy órát.
Ezután forró olívaolajban mindkét oldalát addig sütjük, amíg a héja aranybarnára sül.
A pirított szeleteket tegye egy tepsibe, és mindegyik szeletre tegyen egy-egy karikára vágott hagymát.
Adjunk hozzá fél pohár sört, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 1 órán át süssük. 9. Mindenképpen ajánlom, hogy sütés közben ne felejtsük el időnként sörrel locsolni a húst, hogy szaftos maradjon.