HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: timokefoto

Nyami sült indiai garnélarák szelet

Ha követed ezt a receptet, akkor ezt az egzotikus indiai garnélarák szeletet el tudod majd varázsolni a vacsoraasztalodra!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 gms Garnélarák (lehetőleg közepes méretű) Hozzáadott
  • 3 Közepes méretű burgonya, főtt és pürésített Hozzáadott
  • 2 Nagy hagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 2 Zöld chili, apróra vágva Hozzáadott
  • 2 EL Gyömbér-fokhagyma paszta Hozzáadott
  • 1 teáskanál Kurkuma por Hozzáadott
  • 12 teáskanál Vörös chilipor Hozzáadott
  • 1 teáskanál Garam masala por Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • Frissen vágott korianderlevél Hozzáadott
  • Búzadara bevonathoz Hozzáadott
  • 2 Tojás, felvert tojás Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A garnélarákot megtisztítjuk, kicsontozzuk és pároljuk, majd apróra vágjuk. Gőzölés közben ügyeljünk arra, hogy ne főzzük túl, mert a garnélarákok hajlamosak megkeményedni.

2. Lépés

Egy serpenyőben melegítsünk fel 2 evőkanál olajat. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, és pároljuk, amíg áttetszővé válik. Ne feledje, hogy a hőfokot közepesen tartsa, hogy ne égjen meg a hagyma, azt szeretnénk, ha aranyszínű és aromás lenne.

3. Lépés

Adja hozzá a zöld chilit és a gyömbér-fokhagyma pasztát, és főzze addig, amíg a nyers szag el nem tűnik.

4. Lépés

Adjuk hozzá a kurkumaport, a chiliport, a garam masala port és a sót. Keverjük jól össze, és főzzük kb. 2 percig, időnként megkeverve.

5. Lépés

Most itt az ideje, hogy a feldarabolt garnélarákot a serpenyőbe tegye. Főzzük néhány percig, amíg a fűszerek jól felszívódnak a garnélarákba.

6. Lépés

Ezután adjuk hozzá a burgonyapürét és a korianderleveleket. Keverjük össze az egészet. A burgonyapüré kötőanyagként működik, ezért ügyeljen arra, hogy jól beépüljön.

7. Lépés

Vegye le a tűzről, és hagyja kihűlni a keveréket.

8. Lépés

Ha kihűlt, formázzon a keverékből kis ovális szeleteket. Minden egyes szeletet mártsunk meg a felvert tojásba, majd kenjük meg őket búzadarával. A búzadara ropogós textúrát ad a szelet sütésekor.

9. Lépés

Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat. Amint az olaj elég forró, süssük a szeleteket, amíg mindkét oldaluk aranybarnára sül.

10. Lépés

Csöpögtesse le a szeleteket nedvszívó papíron, hogy eltávolítsa a felesleges olajat, majd tálalja forrón kedvenc mártásával vagy mártogatósával.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek