Forrás: Pixabay: timokefoto
Nyami sült indiai garnélarák szelet
Ha követed ezt a receptet, akkor ezt az egzotikus indiai garnélarák szeletet el tudod majd varázsolni a vacsoraasztalodra!
Hozzávalók
- 500 gms Garnélarák (lehetőleg közepes méretű)
- 3 Közepes méretű burgonya, főtt és pürésített
- 2 Nagy hagyma, apróra vágva
- 2 Zöld chili, apróra vágva
- 2 EL Gyömbér-fokhagyma paszta
- 1 teáskanál Kurkuma por
- 1⁄2 teáskanál Vörös chilipor
- 1 teáskanál Garam masala por
- só ízlés szerint
- Frissen vágott korianderlevél
- Búzadara bevonathoz
- 2 Tojás, felvert tojás
- olaj a sütéshez
Eljárás
A garnélarákot megtisztítjuk, kicsontozzuk és pároljuk, majd apróra vágjuk. Gőzölés közben ügyeljünk arra, hogy ne főzzük túl, mert a garnélarákok hajlamosak megkeményedni.
Egy serpenyőben melegítsünk fel 2 evőkanál olajat. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, és pároljuk, amíg áttetszővé válik. Ne feledje, hogy a hőfokot közepesen tartsa, hogy ne égjen meg a hagyma, azt szeretnénk, ha aranyszínű és aromás lenne.
Adja hozzá a zöld chilit és a gyömbér-fokhagyma pasztát, és főzze addig, amíg a nyers szag el nem tűnik.
Adjuk hozzá a kurkumaport, a chiliport, a garam masala port és a sót. Keverjük jól össze, és főzzük kb. 2 percig, időnként megkeverve.
Most itt az ideje, hogy a feldarabolt garnélarákot a serpenyőbe tegye. Főzzük néhány percig, amíg a fűszerek jól felszívódnak a garnélarákba.
Ezután adjuk hozzá a burgonyapürét és a korianderleveleket. Keverjük össze az egészet. A burgonyapüré kötőanyagként működik, ezért ügyeljen arra, hogy jól beépüljön.
Vegye le a tűzről, és hagyja kihűlni a keveréket.
Ha kihűlt, formázzon a keverékből kis ovális szeleteket. Minden egyes szeletet mártsunk meg a felvert tojásba, majd kenjük meg őket búzadarával. A búzadara ropogós textúrát ad a szelet sütésekor.
Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat. Amint az olaj elég forró, süssük a szeleteket, amíg mindkét oldaluk aranybarnára sül.
Csöpögtesse le a szeleteket nedvszívó papíron, hogy eltávolítsa a felesleges olajat, majd tálalja forrón kedvenc mártásával vagy mártogatósával.