HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: timokefoto

Nyami sült indiai garnélarák szelet

Ha követed ezt a receptet, akkor ezt az egzotikus indiai garnélarák szeletet el tudod majd varázsolni a vacsoraasztalodra!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 gms Garnélarák (lehetőleg közepes méretű) Hozzáadott
  • 3 Közepes méretű burgonya, főtt és pürésített Hozzáadott
  • 2 Nagy hagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 2 Zöld chili, apróra vágva Hozzáadott
  • 2 EL Gyömbér-fokhagyma paszta Hozzáadott
  • 1 teáskanál Kurkuma por Hozzáadott
  • 12 teáskanál Vörös chilipor Hozzáadott
  • 1 teáskanál Garam masala por Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • Frissen vágott korianderlevél Hozzáadott
  • Búzadara bevonathoz Hozzáadott
  • 2 Tojás, felvert tojás Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A garnélarákot megtisztítjuk, kicsontozzuk és pároljuk, majd apróra vágjuk. Gőzölés közben ügyeljünk arra, hogy ne főzzük túl, mert a garnélarákok hajlamosak megkeményedni.

2. Lépés

Egy serpenyőben melegítsünk fel 2 evőkanál olajat. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, és pároljuk, amíg áttetszővé válik. Ne feledje, hogy a hőfokot közepesen tartsa, hogy ne égjen meg a hagyma, azt szeretnénk, ha aranyszínű és aromás lenne.

3. Lépés

Adja hozzá a zöld chilit és a gyömbér-fokhagyma pasztát, és főzze addig, amíg a nyers szag el nem tűnik.

4. Lépés

Adjuk hozzá a kurkumaport, a chiliport, a garam masala port és a sót. Keverjük jól össze, és főzzük kb. 2 percig, időnként megkeverve.

5. Lépés

Most itt az ideje, hogy a feldarabolt garnélarákot a serpenyőbe tegye. Főzzük néhány percig, amíg a fűszerek jól felszívódnak a garnélarákba.

6. Lépés

Ezután adjuk hozzá a burgonyapürét és a korianderleveleket. Keverjük össze az egészet. A burgonyapüré kötőanyagként működik, ezért ügyeljen arra, hogy jól beépüljön.

7. Lépés

Vegye le a tűzről, és hagyja kihűlni a keveréket.

8. Lépés

Ha kihűlt, formázzon a keverékből kis ovális szeleteket. Minden egyes szeletet mártsunk meg a felvert tojásba, majd kenjük meg őket búzadarával. A búzadara ropogós textúrát ad a szelet sütésekor.

9. Lépés

Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat. Amint az olaj elég forró, süssük a szeleteket, amíg mindkét oldaluk aranybarnára sül.

10. Lépés

Csöpögtesse le a szeleteket nedvszívó papíron, hogy eltávolítsa a felesleges olajat, majd tálalja forrón kedvenc mártásával vagy mártogatósával.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új