HIRDETŐ
Nyári Barackkrémleves a forró napokra
A Barackkrémleves igazi édes, nyári csemege, amely hűsítően hat a forró napokon. A gyümölcsös, krémes levesbe különböző fűszerek is kerülhetnek az egyéni ízlés szerint.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 600 g érett barack
- 3 dl száraz fehérbor
- 3 dl tejszín
- 1 citrom
- 50 g cukor
- 1 rúd vanília
- Fél teáskanál őrölt fahéj (opcionális)
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
A barackokat mossuk meg, majd vágjuk őket félbe és távolítsuk el a magjukat. Ezután a barackokat vágjuk kis darabokra.
2. Lépés
A bor, a citrom leve, a cukor és a kivájt vanília magokat tegyük egy edénybe, majd melegítsük közepes lángon.
3. Lépés
Amikor a cukor teljesen feloldódott, adjuk hozzá a barackokat és főzzük őket puhára.
4. Lépés
Ha a barackok megpuhultak, átturmixoljuk őket, majd szűrjük le a levet.
5. Lépés
A levet adjuk vissza az edénybe és adjuk hozzá a tejszínt. Keverjük össze, majd hűtsük le a levest a hűtőben.
6. Lépés
Tálaljuk hidegen, a tetejére szórjunk kicsit az őrölt fahéjból (opcionális).