HIRDETŐ

Nyári Barackkrémleves a forró napokra

A Barackkrémleves igazi édes, nyári csemege, amely hűsítően hat a forró napokon. A gyümölcsös, krémes levesbe különböző fűszerek is kerülhetnek az egyéni ízlés szerint.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 600 g érett barack Hozzáadott
  • 3 dl száraz fehérbor Hozzáadott
  • 3 dl tejszín Hozzáadott
  • 1 citrom Hozzáadott
  • 50 g cukor Hozzáadott
  • 1 rúd vanília Hozzáadott
  • Fél teáskanál őrölt fahéj (opcionális) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A barackokat mossuk meg, majd vágjuk őket félbe és távolítsuk el a magjukat. Ezután a barackokat vágjuk kis darabokra.

2. Lépés

A bor, a citrom leve, a cukor és a kivájt vanília magokat tegyük egy edénybe, majd melegítsük közepes lángon.

3. Lépés

Amikor a cukor teljesen feloldódott, adjuk hozzá a barackokat és főzzük őket puhára.

4. Lépés

Ha a barackok megpuhultak, átturmixoljuk őket, majd szűrjük le a levet.

5. Lépés

A levet adjuk vissza az edénybe és adjuk hozzá a tejszínt. Keverjük össze, majd hűtsük le a levest a hűtőben.

6. Lépés

Tálaljuk hidegen, a tetejére szórjunk kicsit az őrölt fahéjból (opcionális).

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek