HIRDETŐ

Nyári Barackkrémleves a forró napokra

A Barackkrémleves igazi édes, nyári csemege, amely hűsítően hat a forró napokon. A gyümölcsös, krémes levesbe különböző fűszerek is kerülhetnek az egyéni ízlés szerint.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 600 g érett barack Hozzáadott
  • 3 dl száraz fehérbor Hozzáadott
  • 3 dl tejszín Hozzáadott
  • 1 citrom Hozzáadott
  • 50 g cukor Hozzáadott
  • 1 rúd vanília Hozzáadott
  • Fél teáskanál őrölt fahéj (opcionális) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A barackokat mossuk meg, majd vágjuk őket félbe és távolítsuk el a magjukat. Ezután a barackokat vágjuk kis darabokra.

2. Lépés

A bor, a citrom leve, a cukor és a kivájt vanília magokat tegyük egy edénybe, majd melegítsük közepes lángon.

3. Lépés

Amikor a cukor teljesen feloldódott, adjuk hozzá a barackokat és főzzük őket puhára.

4. Lépés

Ha a barackok megpuhultak, átturmixoljuk őket, majd szűrjük le a levet.

5. Lépés

A levet adjuk vissza az edénybe és adjuk hozzá a tejszínt. Keverjük össze, majd hűtsük le a levest a hűtőben.

6. Lépés

Tálaljuk hidegen, a tetejére szórjunk kicsit az őrölt fahéjból (opcionális).

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új