HIRDETŐ

Nyári fagylalt torta

A fagylalt torta egy igazán nyári desszert, amely kiválóan hűsít a melegben. Könnyű elkészíteni, és a végeredmény mindig elkápráztató.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12

A tortalaphoz:

  • 200 g magvacska Hozzáadott
  • 100 g vaj olvasztva Hozzáadott

A fagylalthoz:

  • 1 l vaníliafagylalt Hozzáadott
  • 1 l eperfagylalt Hozzáadott
  • 250 g eperdarabok Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott

A díszítéshez:

  • 250 ml tejszín Hozzáadott
  • 50 g cukor Hozzáadott
  • 1 evőkanál vanília kivonat Hozzáadott
  • 50 g étcsokoládé, reszelve Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először elkészítjük a tortalapot. A magvacskát ledaráljuk, majd összekeverjük az olvasztott vajjal. Egy 24 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd az aljára egyenletesen ráterítjük a magvacskás masszát. Rakjuk a hűtőbe, hogy megdermedjen

2. Lépés

A fagylalthoz a vanília- és a eperfagylaltot két külön tálban kicsit megpuhítjuk, majd a cukorral és az eperdarabokkal együtt összekeverjük őket.

3. Lépés

A tortaforma alján található magvacsás alapot kenjük meg felével az egyik fagylaltkeverékkel, majd helyezzük rá a másik fajta fagylaltot. Ezt az eljárást ismételjük meg, amíg el nem fogy.

4. Lépés

Áthelyezzük a tortát a fagyasztóba, és legalább 3 órára fagyasztjuk.

5. Lépés

Amikor kész, a tejszínt a cukorral és a vanília kivonattalénybá verük. A tortát a formából kiborítjuk, majd habbal és a reszelt fehér csokoládéval díszítjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek