HIRDETŐ

Nyári fagylalt torta

A fagylalt torta egy igazán nyári desszert, amely kiválóan hűsít a melegben. Könnyű elkészíteni, és a végeredmény mindig elkápráztató.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12

A tortalaphoz:

  • 200 g magvacska Hozzáadott
  • 100 g vaj olvasztva Hozzáadott

A fagylalthoz:

  • 1 l vaníliafagylalt Hozzáadott
  • 1 l eperfagylalt Hozzáadott
  • 250 g eperdarabok Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott

A díszítéshez:

  • 250 ml tejszín Hozzáadott
  • 50 g cukor Hozzáadott
  • 1 evőkanál vanília kivonat Hozzáadott
  • 50 g étcsokoládé, reszelve Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először elkészítjük a tortalapot. A magvacskát ledaráljuk, majd összekeverjük az olvasztott vajjal. Egy 24 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd az aljára egyenletesen ráterítjük a magvacskás masszát. Rakjuk a hűtőbe, hogy megdermedjen

2. Lépés

A fagylalthoz a vanília- és a eperfagylaltot két külön tálban kicsit megpuhítjuk, majd a cukorral és az eperdarabokkal együtt összekeverjük őket.

3. Lépés

A tortaforma alján található magvacsás alapot kenjük meg felével az egyik fagylaltkeverékkel, majd helyezzük rá a másik fajta fagylaltot. Ezt az eljárást ismételjük meg, amíg el nem fogy.

4. Lépés

Áthelyezzük a tortát a fagyasztóba, és legalább 3 órára fagyasztjuk.

5. Lépés

Amikor kész, a tejszínt a cukorral és a vanília kivonattalénybá verük. A tortát a formából kiborítjuk, majd habbal és a reszelt fehér csokoládéval díszítjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új