Nyári fagylalt torta
A fagylalt torta egy igazán nyári desszert, amely kiválóan hűsít a melegben. Könnyű elkészíteni, és a végeredmény mindig elkápráztató.
Hozzávalók
A tortalaphoz:
- 200 g magvacska
- 100 g vaj olvasztva
A fagylalthoz:
- 1 l vaníliafagylalt
- 1 l eperfagylalt
- 250 g eperdarabok
- 100 g cukor
A díszítéshez:
- 250 ml tejszín
- 50 g cukor
- 1 evőkanál vanília kivonat
- 50 g étcsokoládé, reszelve
Eljárás
Először elkészítjük a tortalapot. A magvacskát ledaráljuk, majd összekeverjük az olvasztott vajjal. Egy 24 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd az aljára egyenletesen ráterítjük a magvacskás masszát. Rakjuk a hűtőbe, hogy megdermedjen
A fagylalthoz a vanília- és a eperfagylaltot két külön tálban kicsit megpuhítjuk, majd a cukorral és az eperdarabokkal együtt összekeverjük őket.
A tortaforma alján található magvacsás alapot kenjük meg felével az egyik fagylaltkeverékkel, majd helyezzük rá a másik fajta fagylaltot. Ezt az eljárást ismételjük meg, amíg el nem fogy.
Áthelyezzük a tortát a fagyasztóba, és legalább 3 órára fagyasztjuk.
Amikor kész, a tejszínt a cukorral és a vanília kivonattalénybá verük. A tortát a formából kiborítjuk, majd habbal és a reszelt fehér csokoládéval díszítjük.