HIRDETŐ

Nyári meggyes pite

A meggyes pite a magyar gasztronómia egyik legismertebb édessége. A finom, ropogós tészta és a savanykás meggy tökéletes ízvilágot alkotnak. A pite nagyszerű szolgálatot tesz vendégváróként vagy édességként a családi ebédek során.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

A tésztahoz:

  • 250 g finom liszt Hozzáadott
  • 125 g hideg vaj Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 1 evőkanál hideg víz Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 evőkanál porcukor Hozzáadott

A töltelékhez:

  • 500 g kimagozott meggy Hozzáadott
  • 2 evőkanál Keményítő Hozzáadott
  • 1 teáskanál Fahéj Hozzáadott
  • 1 evőkanál vaníliás cukor Hozzáadott
  • 3 evőkanál porcukor Hozzáadott

A tetejére:

  • 1 tojás Hozzáadott
  • 1 evőkanál tej Hozzáadott
  • 1 evőkanál porcukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

118 perc.
1. Lépés

A tészta elkészítéséhez a lisztet öntsük egy tálba, majd adjuk hozzá a vajat kockákra vágva és a porcukrot. Dolgozzuk össze a keveréket ujjainkkal, amíg morzsás állagú lesz.

2. Lépés

Adagoljunk hozzá egy tojást, majd gyúrjunk belőle tésztát. Adjunk hozzá egy evőkanál hideg vizet, ha a tészta túl száraz. Tekerjük bele fóliába és tegyük hűtőbe legalább 30 percre.

3. Lépés

Ekközben készítsük elő a meggytölteléket. A kimagozott meggyet keverjük össze a keményítővel, fahéjjal, vaníliás cukorral és porcukorral.

4. Lépés

A tészta kivétele után, nyújtsuk ki és tegyük bele a sütőformába úgy, hogy a tészta jól illeszkedjen és legyen elegendő a széleknél is.

5. Lépés

Öntsük bele a meggytölteléket a tésztába. Leklopfoljuk és megszurkáljuk a tetejét villával.

6. Lépés

6.ombináljuk a tojást, a tejet és a porcukrot, majd kendőzzük meg a tölteléket.

7. Lépés

Süssük előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül 45-50 percig, amíg a tészta és a tetején lévő tojás is aranybarna színt kap.

8. Lépés

Hagyjuk kihűlni és szeleteljük ki.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új