:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/MjAjyeThtllkjbLJUatK/82aaa48051dda6a3eb2a906ec93be3.png)
Forrás: canva
Ökörszem
Az Ökörszem nem más, mint egy szépen megpirult pirítós közepébe ütött tojás. Elkészítése nem bonyolult, de van egy-két fortélya, amit jobb, ha előre tudsz.
Hozzávalók
- 4 Slice kenyér
- 4 darab tojás
- só
- bors
- 1 evőkanál vaj
- szalonna vagy sonka
Eljárás
Először is, válassz ki egy jó minőségű kenyeret. Anyukám mindig azt tanította nekem, hogy az egész kiemelkedő minőségét a kenyér alapja adja.
Vágj egy nagy lyukat a kenyér közepébe egy pohárral. Ez a rész egy kicsit trükkös lehet, de ha egyszer megtalálod a megfelelő módszert, sokkal könnyebb lesz.
Melegíts fel egy serpenyőt közepes lángon, add hozzá a vajat és pirítsd meg a kenyeret mindkét oldalán. Ha van kedved hozzá, akár szalonnával vagy sonkával is megsütheted a pirítósod, ez még több ízt és ropogást ad a végeredményhez.
Üss egy tojást a kenyér közepébe. Figyelj arra, hogy ne törjük össze a tojássárgáját, mert az egész lényege ennek a reggelinek az, hogy az ökörszem tojássárgája lágy maradjon.
Sózd és borsozd meg, majd takaréklemezre állítva süsd készre. A lágy tojás az igazi, amit egy nagy csésze kávéval és némi gyümölccsel kínálva a napot kellemes és élvezetesre teheti.