HIRDETŐ

Forrás: FB: Varenie je radosť

Olajban tartósított paprika

Az olajban tartósított paprika remek módja annak, hogy egész évben megőrizhessük a paprika ízét és gyönyörű színét.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6

Fő összetevők

  • 2 kg piros paprika Hozzáadott
  • 1 l olívaolaj Hozzáadott
  • 5 db fokhagyma Hozzáadott

Fűszerez

  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt fekete bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Megtisztítjuk a paprikát, eltávolítjuk a magját és felvágjuk.

2. Lépés

A fokhagymát meghámozzuk és vékony szeletekre vágjuk.

3. Lépés

Az edényben felmelegítjük az olívaolajat, hozzáadjuk a paprikát és a fokhagymát.

4. Lépés

Hozzáadjuk a sót és a borsot, majd jól összekeverjük.

5. Lépés

Főzzük közepes hőmérsékleten 20 percig, vagy amíg a paprika megpuhul.

6. Lépés

Hagyjuk kihűlni a kész paprikákat, majd tegyük őket üvegbe. Adjunk hozzá olajat és zárjuk le.

7. Lépés

Tároljuk a hűtőben. Tálalás előtt hagyjuk a befőttet kivenni a hűtőből legalább egy órával.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új