HIRDETŐ

Forrás: FB: Varenie je radosť

Olajban tartósított paprika

Az olajban tartósított paprika remek módja annak, hogy egész évben megőrizhessük a paprika ízét és gyönyörű színét.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6

Fő összetevők

  • 2 kg piros paprika Hozzáadott
  • 1 l olívaolaj Hozzáadott
  • 5 db fokhagyma Hozzáadott

Fűszerez

  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt fekete bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Megtisztítjuk a paprikát, eltávolítjuk a magját és felvágjuk.

2. Lépés

A fokhagymát meghámozzuk és vékony szeletekre vágjuk.

3. Lépés

Az edényben felmelegítjük az olívaolajat, hozzáadjuk a paprikát és a fokhagymát.

4. Lépés

Hozzáadjuk a sót és a borsot, majd jól összekeverjük.

5. Lépés

Főzzük közepes hőmérsékleten 20 percig, vagy amíg a paprika megpuhul.

6. Lépés

Hagyjuk kihűlni a kész paprikákat, majd tegyük őket üvegbe. Adjunk hozzá olajat és zárjuk le.

7. Lépés

Tároljuk a hűtőben. Tálalás előtt hagyjuk a befőttet kivenni a hűtőből legalább egy órával.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek