HIRDETŐ
Forrás: FB: Varenie je radosť
Olajban tartósított paprika
Az olajban tartósított paprika remek módja annak, hogy egész évben megőrizhessük a paprika ízét és gyönyörű színét.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
6
Fő összetevők
- 2 kg piros paprika
- 1 l olívaolaj
- 5 db fokhagyma
Fűszerez
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál őrölt fekete bors
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
Megtisztítjuk a paprikát, eltávolítjuk a magját és felvágjuk.
2. Lépés
A fokhagymát meghámozzuk és vékony szeletekre vágjuk.
3. Lépés
Az edényben felmelegítjük az olívaolajat, hozzáadjuk a paprikát és a fokhagymát.
4. Lépés
Hozzáadjuk a sót és a borsot, majd jól összekeverjük.
5. Lépés
Főzzük közepes hőmérsékleten 20 percig, vagy amíg a paprika megpuhul.
6. Lépés
Hagyjuk kihűlni a kész paprikákat, majd tegyük őket üvegbe. Adjunk hozzá olajat és zárjuk le.
7. Lépés
Tároljuk a hűtőben. Tálalás előtt hagyjuk a befőttet kivenni a hűtőből legalább egy órával.