HIRDETŐ
Forrás: margouillatphotos from Getty Images
Olasz almás pite
Ízletes és könnyű olasz pite, tele almával, fahéjjal és cukorral. Ez a recept ideális minden alkalomra.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
10
Gyakran
- 250 g sima liszt speciális
- 125 g vaj
- 1 db nagy tojás
- 100 g cukor
- 1 teáskanál sütőpor
Tartalom
- 1 kg Almák
- 50 g vaj
- 2 teáskanál Fahéj
- 150 g cukor
HIRDETŐ
Eljárás
90 perc.
1. Lépés
Készítsen tésztát. Keverje össze a lisztet, a vajat, a tojást, a cukrot és a sütőport sima masszává, majd hagyja pihenni a hűtőben.
2. Lépés
Készítse el a tölteléket. Vajas serpenyőben pirítsa meg a felkockázott almát, adjon hozzá fahéjat és cukrot, majd hagyja kihűlni.
3. Lépés
Nyújtsa ki a tésztát és helyezze be a kivajazott formába. Tegye a tésztára az almás tölteléket.
4. Lépés
Süssön előmelegített sütőben 180°C-on körülbelül 45 percig, amíg a torta szép aranybarnára nem sül. Tálalás előtt hagyja a tortát teljesen kihűlni.