HIRDETŐ

Forrás: margouillatphotos from Getty Images

Olasz almás pite

Ízletes és könnyű olasz pite, tele almával, fahéjjal és cukorral. Ez a recept ideális minden alkalomra.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10

Gyakran

  • 250 g sima liszt speciális Hozzáadott
  • 125 g vaj Hozzáadott
  • 1 db nagy tojás Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál sütőpor Hozzáadott

Tartalom

  • 1 kg Almák Hozzáadott
  • 50 g vaj Hozzáadott
  • 2 teáskanál Fahéj Hozzáadott
  • 150 g cukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Készítsen tésztát. Keverje össze a lisztet, a vajat, a tojást, a cukrot és a sütőport sima masszává, majd hagyja pihenni a hűtőben.

2. Lépés

Készítse el a tölteléket. Vajas serpenyőben pirítsa meg a felkockázott almát, adjon hozzá fahéjat és cukrot, majd hagyja kihűlni.

3. Lépés

Nyújtsa ki a tésztát és helyezze be a kivajazott formába. Tegye a tésztára az almás tölteléket.

4. Lépés

Süssön előmelegített sütőben 180°C-on körülbelül 45 percig, amíg a torta szép aranybarnára nem sül. Tálalás előtt hagyja a tortát teljesen kihűlni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új