Olasz húsgombóc paradicsomszósszal
Ez a fogás kétséget kizáróan az olasz konyha csúcspontjai közé tartozik. A mennyei húsgombócokat paradicsomszósban tálaljuk, ami teljességgel átitatja a húst, hogy még finomabb legyen. Kiváló ebéd vagy vacsora, amelyet szétválasztvas oroszlán szívvel tálalhat meg.
Hozzávalók
- 500 g darált marhahús
- 1 Közepes hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 g zsemlemorzsa
- 2 tojás
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 kg friss paradicsom
- 1 evőkanál cukor
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál őrölt bors
- 1 evőkanál szárított bazsalikom
Eljárás
Keverjük össze a darált húst, a finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a zsemlemorzsát és a tojásokat egy nagy tálban. Adjuk hozzá a sót és a borsot, majd alaposan gyúrjuk össze az összetevőket.
Formáljunk gombócokat a húsmasszából, és tegyük őket egy tányérra.
Melegítsünk olívaolajat egy nagy serpenyőben, majd süssük a húsgombócokat mindkét oldalukon aranybarnára.
Adjuk hozzá a paradicsomot (apróra vágva), a cukrot és a szárított bazsalikomot. Főzzük lassú tűzön 30-40 percig, amíg a szósz sűrű nem lesz.
Tálaljuk a húsgombócokat a paradicsomszósszal. Ízlés szerint adjunk hozzá reszelt sajtot és friss bazsalikomot.