HIRDETŐ

Olasz húsgombóc paradicsomszósszal

Ez a fogás kétséget kizáróan az olasz konyha csúcspontjai közé tartozik. A mennyei húsgombócokat paradicsomszósban tálaljuk, ami teljességgel átitatja a húst, hogy még finomabb legyen. Kiváló ebéd vagy vacsora, amelyet szétválasztvas oroszlán szívvel tálalhat meg.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g darált marhahús Hozzáadott
  • 1 Közepes hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 100 g zsemlemorzsa Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 kg friss paradicsom Hozzáadott
  • 1 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt bors Hozzáadott
  • 1 evőkanál szárított bazsalikom Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Keverjük össze a darált húst, a finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a zsemlemorzsát és a tojásokat egy nagy tálban. Adjuk hozzá a sót és a borsot, majd alaposan gyúrjuk össze az összetevőket.

2. Lépés

Formáljunk gombócokat a húsmasszából, és tegyük őket egy tányérra.

3. Lépés

Melegítsünk olívaolajat egy nagy serpenyőben, majd süssük a húsgombócokat mindkét oldalukon aranybarnára.

4. Lépés

Adjuk hozzá a paradicsomot (apróra vágva), a cukrot és a szárított bazsalikomot. Főzzük lassú tűzön 30-40 percig, amíg a szósz sűrű nem lesz.

5. Lépés

Tálaljuk a húsgombócokat a paradicsomszósszal. Ízlés szerint adjunk hozzá reszelt sajtot és friss bazsalikomot.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek