HIRDETŐ

Olasz húsgombóc paradicsomszósszal

Ez a fogás kétséget kizáróan az olasz konyha csúcspontjai közé tartozik. A mennyei húsgombócokat paradicsomszósban tálaljuk, ami teljességgel átitatja a húst, hogy még finomabb legyen. Kiváló ebéd vagy vacsora, amelyet szétválasztvas oroszlán szívvel tálalhat meg.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g darált marhahús Hozzáadott
  • 1 Közepes hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 100 g zsemlemorzsa Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 kg friss paradicsom Hozzáadott
  • 1 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt bors Hozzáadott
  • 1 evőkanál szárított bazsalikom Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Keverjük össze a darált húst, a finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a zsemlemorzsát és a tojásokat egy nagy tálban. Adjuk hozzá a sót és a borsot, majd alaposan gyúrjuk össze az összetevőket.

2. Lépés

Formáljunk gombócokat a húsmasszából, és tegyük őket egy tányérra.

3. Lépés

Melegítsünk olívaolajat egy nagy serpenyőben, majd süssük a húsgombócokat mindkét oldalukon aranybarnára.

4. Lépés

Adjuk hozzá a paradicsomot (apróra vágva), a cukrot és a szárított bazsalikomot. Főzzük lassú tűzön 30-40 percig, amíg a szósz sűrű nem lesz.

5. Lépés

Tálaljuk a húsgombócokat a paradicsomszósszal. Ízlés szerint adjunk hozzá reszelt sajtot és friss bazsalikomot.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új