HIRDETŐ

Forrás: netrun78 for iStockPhotos

Olasz karácsonyi sütemény Pandoro

Az olasz klasszikus Pandoro receptje az egyik kedvenc karácsonyi receptem. Az illatos élesztős tészta és az édes porcukros "hótakaró" minden konyhában melegséget és otthonosságot teremt, és mosolyt csal a családom arcára. Szóval ragadjatok tálat a tésztával, és ünnepeljük együtt a varázslatos ünnepi időszakot ezzel a finom süteménnyel.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 500 g Búzaliszt (plusz még egy kis liszt a munkafelülethez) Hozzáadott
  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 200 g lágyított vaj Hozzáadott
  • 7 tojássárgája Hozzáadott
  • 20 g élesztő Hozzáadott
  • 100 ml tej Hozzáadott
  • 1 vaníliarúd Hozzáadott
  • 1 Pinch Hozzáadott
  • porcukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

100 perc.
1. Lépés

Az olasz "Pandoro" sütéséhez az indítótésztával kezdjük. Ehhez oldjuk fel az élesztőt a langyos tejben, és keverjük össze 150 g búzaliszttel. Az így kapott tésztát most letakarva, meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük.

2. Lépés

Ha a tészta szépen megkelt, adjuk hozzá a maradék 350 g lisztet. Adjunk hozzá 100 g cukrot, 100 g vajat, 1 tojássárgáját és a vaníliarúd magjait, majd gyúrjunk sima tésztát. Ismét letakarjuk, és meleg helyen 2 órán át kelesztjük.

3. Lépés

Most van időnk a maradék vajat 100 g cukorral és 6 tojássárgájával addig verni, amíg a keverék habos és egynemű lesz.

4. Lépés

Amint a tésztánk szépen megkelt, belegyúrjuk a vaj-tojás-cukor keveréket. Ez a lépés türelmet és erőt igényel, mivel a keverék nagyon ragadós, ezért ne adjuk fel!

5. Lépés

Ezután a kész tésztát tegyük egy vajjal kikent pandoro formába, fedjük le, és hagyjuk még 1 órát kelni. Fontos, hogy a forma ne legyen túlságosan tele, mert a tészta még emelkedni fog.

6. Lépés

Most a tésztát 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 40 percig sütjük. Ne felejtsd el tesztelni egy nyársalóval!

7. Lépés

Ha kihűlt, szórja meg a "Pandorót" porcukorral, és tálalja.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új