HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Olasz nyokkó, vagy más néven gnocchi

A nyokkó, vagy más néven gnocchi egyfajta olasz tészta, mely otthon is könnyedén elkészíthető. A nyokkó hagyományosan burgonyából készül, de gyakran látunk rizs vagy ricotta sajtból készült változatot is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg burgonya Hozzáadott
  • 300 g finomliszt Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A burgonyákat héjastól főzzük meg, majd hagyjuk kihűlni. Ezt követően hámozzuk meg.

2. Lépés

A burgonyát törjük össze krumplinyomó segítségével.

3. Lépés

A liszttel és a tojással együtt gyúrjuk össze, tegyünk hozzá egy csipet sót.

4. Lépés

A tésztát lisztezett deszkán nyújtsuk ki, majd vágjuk kb. 2 cm-es darabokra.

5. Lépés

A darabokat, ha van otthon gnocchi táblánk, rajta nyomkodjuk meg. Ha nincs, egy villával is megtehetjük ezt, hogy szép mintája legyen.

6. Lépés

Bő, sós vízben főzzük meg a gnocchikat. Akkor jók, ha feljönnek a víz tetejére.

7. Lépés

A kifőtt gnocchikat szűrővel szedjük ki, majd tálaljuk kedvenc szószunkkal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új