HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Olasz nyokkó, vagy más néven gnocchi

A nyokkó, vagy más néven gnocchi egyfajta olasz tészta, mely otthon is könnyedén elkészíthető. A nyokkó hagyományosan burgonyából készül, de gyakran látunk rizs vagy ricotta sajtból készült változatot is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg burgonya Hozzáadott
  • 300 g finomliszt Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A burgonyákat héjastól főzzük meg, majd hagyjuk kihűlni. Ezt követően hámozzuk meg.

2. Lépés

A burgonyát törjük össze krumplinyomó segítségével.

3. Lépés

A liszttel és a tojással együtt gyúrjuk össze, tegyünk hozzá egy csipet sót.

4. Lépés

A tésztát lisztezett deszkán nyújtsuk ki, majd vágjuk kb. 2 cm-es darabokra.

5. Lépés

A darabokat, ha van otthon gnocchi táblánk, rajta nyomkodjuk meg. Ha nincs, egy villával is megtehetjük ezt, hogy szép mintája legyen.

6. Lépés

Bő, sós vízben főzzük meg a gnocchikat. Akkor jók, ha feljönnek a víz tetejére.

7. Lépés

A kifőtt gnocchikat szűrővel szedjük ki, majd tálaljuk kedvenc szószunkkal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek