Forrás: Pixabay
Olasz nyokkó, vagy más néven gnocchi
A nyokkó, vagy más néven gnocchi egyfajta olasz tészta, mely otthon is könnyedén elkészíthető. A nyokkó hagyományosan burgonyából készül, de gyakran látunk rizs vagy ricotta sajtból készült változatot is.
Hozzávalók
- 1 kg burgonya
- 300 g finomliszt
- 1 tojás
- só
Eljárás
A burgonyákat héjastól főzzük meg, majd hagyjuk kihűlni. Ezt követően hámozzuk meg.
A burgonyát törjük össze krumplinyomó segítségével.
A liszttel és a tojással együtt gyúrjuk össze, tegyünk hozzá egy csipet sót.
A tésztát lisztezett deszkán nyújtsuk ki, majd vágjuk kb. 2 cm-es darabokra.
A darabokat, ha van otthon gnocchi táblánk, rajta nyomkodjuk meg. Ha nincs, egy villával is megtehetjük ezt, hogy szép mintája legyen.
Bő, sós vízben főzzük meg a gnocchikat. Akkor jók, ha feljönnek a víz tetejére.
A kifőtt gnocchikat szűrővel szedjük ki, majd tálaljuk kedvenc szószunkkal.