HIRDETŐ
Olasz tészta paradicsommal és olívával
Tipp a gyors nyári ebédre vagy vacsorára. A tésztával nem lehet melléfogni.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
3
- 250 g tészta
- 1 db The Onion
- 3 db Fokhagyma gerezd
- 6 db Friss cseresznyeparadicsom
- Maroknyi zöld olajbogyó
- Maroknyi Friss petrezselyem zöld
- Maroknyi Grana padano sajt
- olívaolaj
- 1 Kanál cukor
- só és bors
HIRDETŐ
Eljárás
45 perc.
1. Lépés
A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és olívaolajon megpirítjuk a serpenyőben. Egy idő után hozzáadjuk a felvágott paradicsomot, olívabogyót és cukrot. Sózzuk, borsozzuk és lassan főzzük kb. 30 percig.
2. Lépés
Eközben főzzük meg a tésztát a leírás szerint. A vízből vegyünk ki egy merőkanállal, a megfőtt tésztát leöblítjük és hozzáadjuk a mártáshoz. Óvatosan keverjük össze, hozzáadhatunk szűrt vizet, hagyjuk felforralni, végül megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel. Tálaláskor megszórjuk a tésztát reszelt sajttal. Jó étvágyat.😋