HIRDETŐ

Forrás: aloha_17 from Getty Images

Olasz zöldséges risotto

Recept egy ízletes olasz zöldséges risotto elkészítéséhez, amit ebédre vagy vacsorára készíthetsz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 300 g Arborio rizs Hozzáadott
  • 1 db The Onion Hozzáadott
  • 2 gerezd Fokhagyma Hozzáadott
  • 2 db paradicsom Hozzáadott
  • 1 db piros paprika Hozzáadott
  • 100 g sárgarépa Hozzáadott
  • 100 g cukkini Hozzáadott
  • 1 l Zöldségleves Hozzáadott
  • 2 EK olívaolaj Hozzáadott
  • 50 g parmezán Hozzáadott
  • 1 teáskanál só és bors Hozzáadott
  • 1 db babérlevél Hozzáadott
  • Petrezselyem zöldje Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Forró olívaolajban pirítsa meg a felvágott hagymát és fokhagymát a serpenyőben. Pirítsa meg sötét színig.

2. Lépés

Adja hozzá a rizst és pirítsa meg a zöldségekkel 2-3 percig.

3. Lépés

Vágja fel a paradicsomot, a paprikát, a répát és a cukkinit darabokra, majd adja hozzá a serpenyőhöz. Adjon hozzá babérlevelet. Keverjen mindent össze.

4. Lépés

Fokozatosan adjon hozzá zöldséglevest és párolja alacsony hőmérsékleten. Minden hozzáadott leves után várjon, amíg a rizs felszívja.

5. Lépés

Ha a rizs minden alaplevet felszívott, ízesítsd a rizottót sóval és fűszerekkel. Keverd össze, és finoman reszeld rá a parmezánt.

6. Lépés

A rizottót melegen szolgálja fel. Szórja meg a maradék parmezánnal és petrezselyemmel tálalás előtt.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új