Forrás: aloha_17 from Getty Images
Olasz zöldséges risotto
Recept egy ízletes olasz zöldséges risotto elkészítéséhez, amit ebédre vagy vacsorára készíthetsz.
Hozzávalók
- 300 g Arborio rizs
- 1 db The Onion
- 2 gerezd Fokhagyma
- 2 db paradicsom
- 1 db piros paprika
- 100 g sárgarépa
- 100 g cukkini
- 1 l Zöldségleves
- 2 EK olívaolaj
- 50 g parmezán
- 1 teáskanál só és bors
- 1 db babérlevél
- Petrezselyem zöldje
Eljárás
Forró olívaolajban pirítsa meg a felvágott hagymát és fokhagymát a serpenyőben. Pirítsa meg sötét színig.
Adja hozzá a rizst és pirítsa meg a zöldségekkel 2-3 percig.
Vágja fel a paradicsomot, a paprikát, a répát és a cukkinit darabokra, majd adja hozzá a serpenyőhöz. Adjon hozzá babérlevelet. Keverjen mindent össze.
Fokozatosan adjon hozzá zöldséglevest és párolja alacsony hőmérsékleten. Minden hozzáadott leves után várjon, amíg a rizs felszívja.
Ha a rizs minden alaplevet felszívott, ízesítsd a rizottót sóval és fűszerekkel. Keverd össze, és finoman reszeld rá a parmezánt.
A rizottót melegen szolgálja fel. Szórja meg a maradék parmezánnal és petrezselyemmel tálalás előtt.