HIRDETŐ

Forrás: Canva

Olaszos paradicsomos tészta

Az olaszos paradicsomos tészta egy gyors és egyszerű étel, amelyet friss paradicsom, fokhagyma, olívaolaj és bazsalikom ízesít. Tökéletes választás akár egy gyors ebédre vagy egy kényelmes vacsorára, és nyáron főleg akkor, amikor a paradicsom a legfinomabb.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 400 g tészta (pl.spaghetti vagy penne) Hozzáadott
  • 500 g friss, érett paradicsom Hozzáadott
  • 3 fokhagyma gerezd Hozzáadott
  • 50 ml extra szűz olívaolaj Hozzáadott
  • 1 csokor friss bazsalikom Hozzáadott
  • parmezán sajt reszelve Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Forraljuk fel a vizet a tésztának és főzzük al dente állapotra a csomagolás utasításai szerint.

2. Lépés

Közben kezdjük el a szószt: vágjuk apróra a paradicsomot és a fokhagymát.

3. Lépés

Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és pirítsuk aranybarnára.

4. Lépés

Tegyük bele a paradicsomot, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, majd főzzük 10-15 percig, amíg a paradicsom össze nem esik.

5. Lépés

Ha a tészta készen van, szűrjük le, de egy kis főzővizet tegyünk félre.

6. Lépés

Keverjük bele a tésztát a szószba, adjunk hozzá egy kis főzővizet, hogy a szósz kissé krémes legyen.

7. Lépés

Vegyük le a tűzről, szórjuk meg frissen tépett bazsalikomlevéllel és reszelt parmezánnal.

8. Lépés

Azonnal tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új