Forrás: Canva
Olaszos paradicsomos tészta
Az olaszos paradicsomos tészta egy gyors és egyszerű étel, amelyet friss paradicsom, fokhagyma, olívaolaj és bazsalikom ízesít. Tökéletes választás akár egy gyors ebédre vagy egy kényelmes vacsorára, és nyáron főleg akkor, amikor a paradicsom a legfinomabb.
Hozzávalók
- 400 g tészta (pl.spaghetti vagy penne)
- 500 g friss, érett paradicsom
- 3 fokhagyma gerezd
- 50 ml extra szűz olívaolaj
- 1 csokor friss bazsalikom
- parmezán sajt reszelve
- só és bors ízlés szerint
Eljárás
Forraljuk fel a vizet a tésztának és főzzük al dente állapotra a csomagolás utasításai szerint.
Közben kezdjük el a szószt: vágjuk apróra a paradicsomot és a fokhagymát.
Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és pirítsuk aranybarnára.
Tegyük bele a paradicsomot, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint, majd főzzük 10-15 percig, amíg a paradicsom össze nem esik.
Ha a tészta készen van, szűrjük le, de egy kis főzővizet tegyünk félre.
Keverjük bele a tésztát a szószba, adjunk hozzá egy kis főzővizet, hogy a szósz kissé krémes legyen.
Vegyük le a tűzről, szórjuk meg frissen tépett bazsalikomlevéllel és reszelt parmezánnal.
Azonnal tálaljuk.