HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: flockine

Olvasztott sajtos őzlábgomba

Ez az őszi kedvencünk lett. Az őzlábgomba különleges, diós ízével igazán egyedivé teszi a fogást. Az olvasztott sajt pedig tökéletes kísérője mindennek, megadva a fogásnak a krémes, ízgazdag lezárást.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g őzlábgomba Hozzáadott
  • 1 Fej hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 evőkanál vaj Hozzáadott
  • 200 g reszelt sajt Hozzáadott
  • Só, bors fűszerek ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Először gondosan tisztítsd meg az őzlábgombat. Én mindig egy kis papírtörlővel szoktam, így a legkönnyebb eltávolítani a szennyeződéseket. A gombákat vágd apró darabokra.

2. Lépés

Ezután a hagymát és a fokhagymát is apróra vágom és a felolvasztott vajon üvegesre párolom őket. Nekem azt a tanácsot adták, ha aranyló színűre pirítjuk a hagymát, akkor sokkal jobban kihozza az ízeit.

3. Lépés

A hagymához hozzáadom a gombát, és közepes lángon párolom. Időnként megkeverem, hogy ne kapjon oda. Ha kevésnek találod a nedvességet, picit mehet hozzá a vaj. Ízlés szerint sózom, borsozom és fűszerezem.

4. Lépés

Amint a gomba megpuhult, mehet rá a reszelt sajt. Én mindig trappista sajtot használok hozzá, szerintem azzal a legfinomabb, de ez természetesen ízlés kérdése.

5. Lépés

Takarékon hagyom, amíg a sajt teljesen elolvad, ezzel krémesítve a gomba textúráját.

6. Lépés

Magában, egy szelet friss kenyérrel, vagy akár köretként is tálalom. A sajttól igazán laktató és ízletes fogás lesz belőle.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új