HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: flockine

Olvasztott sajtos őzlábgomba

Ez az őszi kedvencünk lett. Az őzlábgomba különleges, diós ízével igazán egyedivé teszi a fogást. Az olvasztott sajt pedig tökéletes kísérője mindennek, megadva a fogásnak a krémes, ízgazdag lezárást.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g őzlábgomba Hozzáadott
  • 1 Fej hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 evőkanál vaj Hozzáadott
  • 200 g reszelt sajt Hozzáadott
  • Só, bors fűszerek ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Először gondosan tisztítsd meg az őzlábgombat. Én mindig egy kis papírtörlővel szoktam, így a legkönnyebb eltávolítani a szennyeződéseket. A gombákat vágd apró darabokra.

2. Lépés

Ezután a hagymát és a fokhagymát is apróra vágom és a felolvasztott vajon üvegesre párolom őket. Nekem azt a tanácsot adták, ha aranyló színűre pirítjuk a hagymát, akkor sokkal jobban kihozza az ízeit.

3. Lépés

A hagymához hozzáadom a gombát, és közepes lángon párolom. Időnként megkeverem, hogy ne kapjon oda. Ha kevésnek találod a nedvességet, picit mehet hozzá a vaj. Ízlés szerint sózom, borsozom és fűszerezem.

4. Lépés

Amint a gomba megpuhult, mehet rá a reszelt sajt. Én mindig trappista sajtot használok hozzá, szerintem azzal a legfinomabb, de ez természetesen ízlés kérdése.

5. Lépés

Takarékon hagyom, amíg a sajt teljesen elolvad, ezzel krémesítve a gomba textúráját.

6. Lépés

Magában, egy szelet friss kenyérrel, vagy akár köretként is tálalom. A sajttól igazán laktató és ízletes fogás lesz belőle.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek