HIRDETŐ

Forrás: Alexander Raths via Adobe Stock

Omagyari módra készült kék ponty

A kék ponty hagyományos német étel, amelyet gyakran szolgálnak fel karácsonykor. A pontyot fűszeres húslevésben főzik, majd speciális kék mártással tálalják. Ez az étel nemcsak finom, hanem egészséges is, mivel a pontyban gazdag Omega-3 zsírsavak találhatóak.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

A pontyért

  • 1 Darab Friss kárász Hozzáadott
  • 2 l víz Hozzáadott
  • 250 ml ecet Hozzáadott
  • 2 Darab Hagymák Hozzáadott
  • 5 Darab Borsószemek Hozzáadott
  • 2 Darab Babérlevelek Hozzáadott
  • 12 csokor Petrezselyem Hozzáadott

A szószhoz

  • 250 ml Pontyleves Hozzáadott
  • 125 g vaj Hozzáadott
  • 50 g liszt Hozzáadott
  • 1 Evőkanál citromlé Hozzáadott
  • 2 Tojássárgája Tojások Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A kék ponty elkészítéséhez először készítse elő a pontyot. Pikkelyezze és tisztítsa meg a halat. Ezután vágja a halat körülbelül 5 cm vastag szeletekre.

2. Lépés

Egy nagy fazékban hozza fel forrásba a vizet, ecetet, hagymákat, borsot, babérleveleket és a petrezselymet.

3. Lépés

Tegye a pontyot a forró levesbe, és hagyja állni körülbelül 20 percig.

4. Lépés

A mártáshoz, olvassza meg a vajat egy serpenyőben és keverje el a liszttel. Azután adjuk hozzá a ponty levet és a citromlét. A mártást tojássárgájával finomítsuk. A hagyományos "kék ponty" recept készen áll a tálalásra!

5. Lépés

Szolgálja fel a pontyot a mártással. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek