Forrás: Alexander Raths via Adobe Stock
Omagyari módra készült kék ponty
A kék ponty hagyományos német étel, amelyet gyakran szolgálnak fel karácsonykor. A pontyot fűszeres húslevésben főzik, majd speciális kék mártással tálalják. Ez az étel nemcsak finom, hanem egészséges is, mivel a pontyban gazdag Omega-3 zsírsavak találhatóak.
Hozzávalók
A pontyért
- 1 Darab Friss kárász
- 2 l víz
- 250 ml ecet
- 2 Darab Hagymák
- 5 Darab Borsószemek
- 2 Darab Babérlevelek
- 1⁄2 csokor Petrezselyem
A szószhoz
- 250 ml Pontyleves
- 125 g vaj
- 50 g liszt
- 1 Evőkanál citromlé
- 2 Tojássárgája Tojások
Eljárás
A kék ponty elkészítéséhez először készítse elő a pontyot. Pikkelyezze és tisztítsa meg a halat. Ezután vágja a halat körülbelül 5 cm vastag szeletekre.
Egy nagy fazékban hozza fel forrásba a vizet, ecetet, hagymákat, borsot, babérleveleket és a petrezselymet.
Tegye a pontyot a forró levesbe, és hagyja állni körülbelül 20 percig.
A mártáshoz, olvassza meg a vajat egy serpenyőben és keverje el a liszttel. Azután adjuk hozzá a ponty levet és a citromlét. A mártást tojássárgájával finomítsuk. A hagyományos "kék ponty" recept készen áll a tálalásra!
Szolgálja fel a pontyot a mártással. Jó étvágyat!