HIRDETŐ

Forrás: Alexander Raths via Adobe Stock

Omagyari módra készült kék ponty

A kék ponty hagyományos német étel, amelyet gyakran szolgálnak fel karácsonykor. A pontyot fűszeres húslevésben főzik, majd speciális kék mártással tálalják. Ez az étel nemcsak finom, hanem egészséges is, mivel a pontyban gazdag Omega-3 zsírsavak találhatóak.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

A pontyért

  • 1 Darab Friss kárász Hozzáadott
  • 2 l víz Hozzáadott
  • 250 ml ecet Hozzáadott
  • 2 Darab Hagymák Hozzáadott
  • 5 Darab Borsószemek Hozzáadott
  • 2 Darab Babérlevelek Hozzáadott
  • 12 csokor Petrezselyem Hozzáadott

A szószhoz

  • 250 ml Pontyleves Hozzáadott
  • 125 g vaj Hozzáadott
  • 50 g liszt Hozzáadott
  • 1 Evőkanál citromlé Hozzáadott
  • 2 Tojássárgája Tojások Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A kék ponty elkészítéséhez először készítse elő a pontyot. Pikkelyezze és tisztítsa meg a halat. Ezután vágja a halat körülbelül 5 cm vastag szeletekre.

2. Lépés

Egy nagy fazékban hozza fel forrásba a vizet, ecetet, hagymákat, borsot, babérleveleket és a petrezselymet.

3. Lépés

Tegye a pontyot a forró levesbe, és hagyja állni körülbelül 20 percig.

4. Lépés

A mártáshoz, olvassza meg a vajat egy serpenyőben és keverje el a liszttel. Azután adjuk hozzá a ponty levet és a citromlét. A mártást tojássárgájával finomítsuk. A hagyományos "kék ponty" recept készen áll a tálalásra!

5. Lépés

Szolgálja fel a pontyot a mártással. Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új