HIRDETŐ

Omlós kapros túrós pite

A kapros túrós pite egy finom, könnyű és omlós sütemény, amelyet friss túróval, tejföllel és friss zöldfűszerekkel készítenek. A tészta élesztővel készül, és finomra őrölt búzaliszttel, cukorral és vajjal a tészta pedig összeáll.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 250 g búzaliszt Hozzáadott
  • 1 Csomag instant élesztő Hozzáadott
  • 1 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 125 ml tej Hozzáadott
  • 75 g vaj Hozzáadott
  • 250 g túró Hozzáadott
  • 2 evőkanál tejföl Hozzáadott
  • 2 evőkanál apróra vágott friss kapor Hozzáadott
  • 1 ks tojás Hozzáadott
  • 1 evőkanál tej a kenéshez Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Keverjük össze a búzalisztet, az élesztőt, a cukrot és a sót egy tálban.

2. Lépés

Melegítsük meg a tejet és a vajat egy lábasban, amíg a vaj elolvad.

3. Lépés

Öntsük a meleg tejet a lisztes keverékhez, és gyúrjuk össze, amíg az egész tészta összeáll.

4. Lépés

Fedjük le a tésztát, és hagyjuk kelni kb. 30 percig.

5. Lépés

Közben keverjük össze a túrót, a tejfölt, a kaprot és a tojássárgáját. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

6. Lépés

Nyújtsuk ki a tésztát egy kb. 35 cm átmérőjű piteformába.

7. Lépés

Tegyük a túrós tölteléket a tésztára.

8. Lépés

Vágjuk a tészta felesleges részét, és hajtsuk vissza a pite szélére.

9. Lépés

Kenjük meg a tészta szélét egy kevés tejfellel és a tojásfehérjével.

10. Lépés

Süssük a pitét előmelegített sütőben 180C-on kb. 40-50 percig, amíg a tészta aranybarna.

11. Lépés

Szeleteljük és tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új