HIRDETŐ

Opera szelet

Az Opera szelet egy ízletes, krémes desszert, amely eredetileg Franciaországban készült. Ebben a receptben elkészítjük az omlós piskótát, a gazdag csokoládékrémet, valamint az aromás kávé- és rumízesítésű szirupot, amellyel meghintjük a többlet extra ízért.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

Piskóta

  • 4 ks tojás Hozzáadott
  • 125 g cukor Hozzáadott
  • 125 g liszt Hozzáadott
  • 40 g vaj Hozzáadott

Csokoládékrém

  • 200 g étcsokoládé Hozzáadott
  • 200 g Tejszín Hozzáadott
  • 2 ks tojássárgája Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott

Szirup

  • 100 ml víz Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 50 ml rum Hozzáadott
  • 1 ks eszpresszó Hozzáadott

Bevonat

  • 150 g étcsokoládé Hozzáadott
  • 150 g Tejszín Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Először készítsük el a piskótát. A tojásokat válasszuk szét, és a fehérjékből verjünk kemény habot a cukorral. Ezután keverjük hozzá a tojássárgáját, a lisztet, majd az olvasztott vajat is.

2. Lépés

Öntsük a masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és süssük 20 percig 180°C-on.

3. Lépés

Ezalatt készítsük el a csokoládékrémet. A tejszínt hevítsük fel, majd öntsük rá a csokoládéra. Keverjük simára, majd adjuk hozzá a tojássárgáját és a cukrot is. Folyamatos keverés mellett főzzük, míg be nem sűrűsödik.

4. Lépés

A sziruphoz forraljuk fel a vizet a cukorral, majd keverjük hozzá a rumot és az espressót.

5. Lépés

Majd vegyük elő a piskótát, és szórjuk meg a sziruppal. Ezután terítsük rá a csokoládékrémet, és tegyük a hűtőbe 30 percre.

6. Lépés

Végül készítsük el a csokoládébevonatot. A tejszínt hevítsük fel, majd öntsük rá a csokoládéra és keverjük simára. Öntsük a tortára, és hagyjuk megdermedni.

7. Lépés

Tálaláskor szeleteljük fel, és mindegyik darabot díszíthetünk egy kis csokoládéforgáccsal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új