Forrás: Youtube
Óriás kinder pingui a kinder imádóknak
Szavakkal nem lehet elmondani a Kinder Pingui sütemény ízét! Puha és krémes is egyben
Hozzávalók
Laphoz
- 6 ks tojás
- 250 g cukor
- 250 ml tej
- 250 g liszt
- 20 g szódabikarbóna
- 80 g kakaó
Krémhez
- 500 g sajtkrém
- 300 g tejszín
- 100 ml tej
- 2 tasak vaníliás cukor
- 2 kiskanál citromlé
- 250 g porcukor
Glazúrhoz
- 250 g barna csokoládé
- 150 ml tejszín
- 50 g vaj
Eljárás
A tésztához felverjük a tojásokat a cukorral. Hozzákeverjük a tejet, lisztet, kakaót és sütőport. Egy 46x32-es sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokon 20 percig sütjük. Ha kész, vágjuk keresztben félbe a tésztát. Az egyik felét tegyuk egy magas falú tepsibe ami pont akkora mint a tészta.
A krémhez a mascarponet, a tejet, a vaníliás cukrot, a porcukrot és a citromlevet habverővel alaposan elkeverjük. Egy tálban kemény habbá verjük a tejszínt, majd hozzákeverjük a krémhez.
A krém egyik felét rákenjük a tepsiben lévő tésztára és simára egyengetjük. 20 percig hűtjük. Ezalatt az étcsokit és a vajat összekeverjük forró tejszínnel és egy részét a lehült tortára öntjük, majd ismét 20 percet hűtjük. Ha lehűlt, rákenjük a krém másik felét is. A tetejére pedig jöhet a tészta. Ezt is betesszük hűlni 20 percet. LEgeslegvégül pedig leöntjök a süteményt a maradék csokiöntettel.