Forrás: canva_ritae
Óriáspalacsinta
A hétvégén kedvenc rejtett tehetségemet vettem elő: a palacsinta sütést. De nem csak egy átlagos palacsintasütés volt ez, hanem elkészítettem a hírhedt Óriáspalacsintát.
Hozzávalók
- 4 tojás
- 1 l tej
- 500 g liszt
- 2 Csomag vaníliacukor
- 2 evőkanál cukor
- 1 csipet só
- 1⁄2 l étolaj
Eljárás
Vetemedd le a palacsintasütőt, így biztosítva, hogy az óriási palacsintánk egyenletesen megsül. Ez a lépés döntő lehet, hidd el, megér egy próbát!
A tojásokat, tejet, lisztet, cukrot és sót öntsd egy nagy tálba. Az arányokkal itt érdemes kísérletezned, hogy abban az esetben is elkészíthesd, ha nagyobb adagban szeretnél sütni.
Alaposan keverd össze a hozzávalókat, hogy a massza sima, és csomómentes legyen.
Forrósítsd fel az olajat, de figyelj, nehogy megégesd. Ehhez a legjobb, ha közepes hőfokon tartod a sütőt. Ez is bebizonyítja, hogy a türelem elengedhetetlen a tökéletes Óriáspalacsinta elkészítésében.
A masszából mélyedéssel rendelkező merőkanállal merj az olajba, majd amit kiraktál, süsd 2-3 percig, amíg aranyszínű nem lesz. Ez a rész igazán izgalmas, ugyanis minden perc számít!
A kész palacsintát csepegtessék le, majd hagyja kihűlni. És már kész is! Tálalhatod nutellával, lekvárral, vagy akár tejszínhabbal is.