HIRDETŐ

Forrás: canva_ritae

Óriáspalacsinta

A hétvégén kedvenc rejtett tehetségemet vettem elő: a palacsinta sütést. De nem csak egy átlagos palacsintasütés volt ez, hanem elkészítettem a hírhedt Óriáspalacsintát.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 tojás Hozzáadott
  • 1 l tej Hozzáadott
  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 2 Csomag vaníliacukor Hozzáadott
  • 2 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 12 l étolaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Vetemedd le a palacsintasütőt, így biztosítva, hogy az óriási palacsintánk egyenletesen megsül. Ez a lépés döntő lehet, hidd el, megér egy próbát!

2. Lépés

A tojásokat, tejet, lisztet, cukrot és sót öntsd egy nagy tálba. Az arányokkal itt érdemes kísérletezned, hogy abban az esetben is elkészíthesd, ha nagyobb adagban szeretnél sütni.

3. Lépés

Alaposan keverd össze a hozzávalókat, hogy a massza sima, és csomómentes legyen.

4. Lépés

Forrósítsd fel az olajat, de figyelj, nehogy megégesd. Ehhez a legjobb, ha közepes hőfokon tartod a sütőt. Ez is bebizonyítja, hogy a türelem elengedhetetlen a tökéletes Óriáspalacsinta elkészítésében.

5. Lépés

A masszából mélyedéssel rendelkező merőkanállal merj az olajba, majd amit kiraktál, süsd 2-3 percig, amíg aranyszínű nem lesz. Ez a rész igazán izgalmas, ugyanis minden perc számít!

6. Lépés

A kész palacsintát csepegtessék le, majd hagyja kihűlni. És már kész is! Tálalhatod nutellával, lekvárral, vagy akár tejszínhabbal is.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új