Őszibarack krémleves
Az őszibarack krémves egy ízletes és frissítő előétel, amely tökéletes választás lehet a nyári hónapokban.
Hozzávalók
- 500 g friss őszibarack, meghámozva és kimagozva
- 1 Közepes méretű hagyma finomra vágva
- 2 evőkanál vaj
- 1 teáskanál cukor
- 1⁄2 teáskanál Fahéj
- 750 ml zöldségleves alap
- 2 evőkanál citromlé
- só és bors ízlés szerint
Eljárás
Egy lábasban olvasszuk fel a vajat közepes lángon. Adjuk hozzá a finomra vágott hagymát és pirítsuk meg, amíg aranybarna nem lesz.
Adjuk hozzá az őszibarackot, cukrot és fahéjat. Főzzük néhány percig, míg az őszibarack enyhén megpuhul.
Öntsük hozzá a zöldségleves alapot, majd főzzük további 15-20 percig, amíg az őszibarack teljesen megpuhul és ízesíti a levest.
Vegyük le a lábast a tűzhelyről, majd használjunk botmixert vagy aprítógépet, hogy sima krémet kapjunk.
Adjuk hozzá a citromlevet ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Hagyjuk hűlni a le a hűtőszekrényben legalább 1 órán át.
Tálaljuk hidegen és díszítsük friss mentalevelekkel vagy pirított mandulával.