HIRDETŐ

Őszibarack krémleves

Az őszibarack krémves egy ízletes és frissítő előétel, amely tökéletes választás lehet a nyári hónapokban.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g friss őszibarack, meghámozva és kimagozva Hozzáadott
  • 1 Közepes méretű hagyma finomra vágva Hozzáadott
  • 2 evőkanál vaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál cukor Hozzáadott
  • 12 teáskanál Fahéj Hozzáadott
  • 750 ml zöldségleves alap Hozzáadott
  • 2 evőkanál citromlé Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Egy lábasban olvasszuk fel a vajat közepes lángon. Adjuk hozzá a finomra vágott hagymát és pirítsuk meg, amíg aranybarna nem lesz.

2. Lépés

Adjuk hozzá az őszibarackot, cukrot és fahéjat. Főzzük néhány percig, míg az őszibarack enyhén megpuhul.

3. Lépés

Öntsük hozzá a zöldségleves alapot, majd főzzük további 15-20 percig, amíg az őszibarack teljesen megpuhul és ízesíti a levest.

4. Lépés

Vegyük le a lábast a tűzhelyről, majd használjunk botmixert vagy aprítógépet, hogy sima krémet kapjunk.

5. Lépés

Adjuk hozzá a citromlevet ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

6. Lépés

Hagyjuk hűlni a le a hűtőszekrényben legalább 1 órán át.

7. Lépés

Tálaljuk hidegen és díszítsük friss mentalevelekkel vagy pirított mandulával.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új