Forrás: Pixabay: Tsarlee
Őszibarackos csirkemell
Az őszibarackos csirkemell tökéletes megoldás, amikor valami egyszerű, de mégis különleges fogásra vágyunk. Abarack és a csirkemell találkozása harmonikus ízkombinációt ad, mely a főzés folyamán tovább mélyül.
Hozzávalók
- 4 ks csirkemellfilé
- 4 ks érett őszibarack
- 1 Fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 dl fehérbor
- 1 csokor Petrezselyem
- só, bors
Eljárás
A csirkemelleket mossuk meg alaposan, majd sózzuk, borsozzuk. Ne spóroljunk a fűszerezéssel, mert ez adja meg az alapízt!
A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsuk fel. A fokhagymát kisebb darabokra, a hagymát pedig nagyobbra vágva kezdje el dinsztelni az olívaolajban. Ne égesse, csak párolja - a hagyma így lesz igazán finom.
Adja hozzá a csirkemelleket a dinsztelt hagymához, és pirítsa őket körbe. Fontos, hogy a csirkemellek színt kapjanak, hiszen ezáltal zárjuk el a hús nedvességtartalmát.
Öntsük hozzá a fehérbort, és takarjuk le. Hadd párolódjon lassú tűzön 20-25 percig. Az alkohol íze el fog párologni, de az ételeknek finom ízt ad.
Közben mossuk meg az őszibarackokat, hámozzuk meg őket és vágjuk cikkekre. Ha kevésbé szereti az édes ízt, hagyja ki a gyümölcs húsának a közepét.
Mikor a csirkemell már majdnem kész, adjuk hozzá az őszibarack cikkeket, és pároljuk további 10-15 percig, míg az őszibarack kissé megpuhul, de még nem esik szét.
Tálaláskor friss petrezselyemmel megszórva kínáljuk. Az őszibarackos csirkemell filé remekül illik hozzá egy adag friss salátával vagy akár rizzsel is.