HIRDETŐ
Őszibarackos sütemény
Ez a finom, gyümölcsös sütemény vadonatúj szintre emeli a nyári, őszibarackos ízeket. A könnyed, légies tészta és az édes, őszibarackos töltelék tökéletes kombinációja hűsítő desszertként vagy délutáni kávé mellé.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
10
- 2 Csésze liszt
- 1 Csésze cukor
- 1⁄2 Csésze vaj
- 1⁄2 teáskanál sütőpor
- 1⁄4 teáskanál só
- 1 Csésze tej
- 2 tojás
- 4 nagy őszibarack, hámozott és felkockázott
- A díszítéshez porcukor
HIRDETŐ
Eljárás
90 perc.
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy köralakú sütőformát vajazzunk ki.
2. Lépés
Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, az olvasztott vajat, a sütőport és a sót.
3. Lépés
Egy másik tálban verjük fel a tojásokat a tejjel, majd keverjük hozzá a száraz hozzávalókhoz és keverjük simára.
4. Lépés
Öntsd a tésztát a kivajazott formába, majd szórjuk rá az őszibarack-darabokat egyenletesen.
5. Lépés
Süsd a süteményt 45-50 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz a teteje.
6. Lépés
Hűtsd ki teljesen, majd szórd meg porcukorral a tetejét.