HIRDETŐ

Forrás: canva

Óvári sertésszelet

Az Óvári sertésszelet egy igazi ínyencség, amit a sertés szelet finom pácolásával, gomba, hagyma és fűszerek hozzáadásával készítenek el.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 Slice sertés karaj Hozzáadott
  • 2 Fej hagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 200 g gomba Hozzáadott
  • 2 dl tejföl Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 evőkanál liszt Hozzáadott
  • só, bors pirospaprika ízlés szerint Hozzáadott
  • petrezselyemzöld Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Keverjük össze a lisztet, a sót, a borsot és a pirospaprikát, majd ezzel pácoljuk be a húst.

2. Lépés

Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben, majd süssük meg a húst mindkét oldalán.

3. Lépés

A húsokat vegyük ki a serpenyőből, majd a maradék olajban pirítsuk meg a finomra vágott hagymát és fokhagymát.

4. Lépés

Adjuk hozzá a megtisztított, felszeletelt gombát, és pirítsuk tovább a keveréket.

5. Lépés

Ha a gomba már majdnem kész, adjuk hozzá a tejfölt, majd fűszerezzük a keveréket sóval és borssal.

6. Lépés

Tegyük vissza a húsokat a serpenyőbe, majd főzzük közepes hőmérsékleten, amíg a mártás besűrűsödik.

7. Lépés

Tálaljuk petrezselyemzölddel megszórva.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új