Forrás: canva
Óvári sertésszelet
Az Óvári sertésszelet egy igazi ínyencség, amit a sertés szelet finom pácolásával, gomba, hagyma és fűszerek hozzáadásával készítenek el.
Hozzávalók
- 4 Slice sertés karaj
- 2 Fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 200 g gomba
- 2 dl tejföl
- 2 evőkanál olaj
- 1 evőkanál liszt
- só, bors pirospaprika ízlés szerint
- petrezselyemzöld
Eljárás
Keverjük össze a lisztet, a sót, a borsot és a pirospaprikát, majd ezzel pácoljuk be a húst.
Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben, majd süssük meg a húst mindkét oldalán.
A húsokat vegyük ki a serpenyőből, majd a maradék olajban pirítsuk meg a finomra vágott hagymát és fokhagymát.
Adjuk hozzá a megtisztított, felszeletelt gombát, és pirítsuk tovább a keveréket.
Ha a gomba már majdnem kész, adjuk hozzá a tejfölt, majd fűszerezzük a keveréket sóval és borssal.
Tegyük vissza a húsokat a serpenyőbe, majd főzzük közepes hőmérsékleten, amíg a mártás besűrűsödik.
Tálaljuk petrezselyemzölddel megszórva.